Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Den lækreste sprøde vegetar sandwich med aubergine, langtidsbagte tomater, basilikum og ost - masser af god ost. Få opskriften her!
Faktisk spiser jeg kun sjældent sandwich, fordi jeg synes, det er for meget brød og for tungt. Men når det skal være, skal det være på den virkelig snaskede måde. Og så kommer jeg til at tænke på to gange, jeg har fået en virkelig uimodståeligt lækker sandwich: Første gang var i London for virkelig mange år siden. Det var før caféer rigtig var slået igennem i Danmark (okay, forrige århundrede), hvor jeg stod med mit sædvanlige dilemma: Lækker frokost, ja tak. Kød, nej tak. Og her mødte jeg så en sandwich med emmenthaler, pesto og soltørrede tomater. Ristet godt sprød. Faktisk mit første møde med soltørrede tomater! Tænk, at det var i England, jeg skulle lære det.
(Og jeg tænker, at rigtig mange af mine ferieminder handler om mad. Sorry, sådan fungerer min hjerne åbenbart).
Den næste gang var for nylig, hvor jeg skulle fordrive et par timer i byen omkring frokosttid, det var coronatid, og jeg kunne ikke sidde på en café – men det var solskin, så jeg kunne tage en sandwich med over på Israels Plads. Så tog jeg først et smut forbi min yndlingscafé, hedengangne MET på Ryesgade. De havde lige sådan en vegetarisk sandwich, der får mit mundvand til at flyde: Langtidsbagte tomater, ost i rigelige mængder, rucola (tror jeg). Sprød og fedtet, helt som den skulle være.
Det var inspirationen!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Okay, det er måske ikke den store videnskab at klappe et par stykker brød sammen om lidt lækkert fyld, men jeg har optimeret så godt, jeg kan:
Du behøver ikke have tømmermænd for at elske kombinationen af salt, fedtet og snasket. Men der er ingen tvivl om, at det var den sandwich, jeg ville vælge dagen derpå!
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Den her ret fungerer bare rigtig godt 😋 genial aftensmad til 1 person, særligt hvis man har nogle grønsagsrester liggende 🙌🏻
Jeg kombinerede retten med en frisk salat af courgetter og krydderurter.
Skønt at høre, Lisbeth! Og ja, en god basis for en tøm-køleskabet-aftensmad, det skriver jeg mig lige bag øret 😊
Tak for at skrive.
Kh Bodil