Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Rugbrødschips - den lidt sundere snack Har du kedeligt rugbrød i skabet? Og savner du en sprød snack? Så er det tid til rugbrødschips!

Supernemme chips af daggammelt rugbrød

Rugbrødschips er næsten nemmere at lave end det er at gå ned og købe dem. Og det er i hvert fald meget, meget billigere. Det vigtigste er, at du har købt et helt rugbrød, altså ikke i skiver. For du skal selv skære det i ultratynde skiver. Så er det nemmest at få dem sprøde.

Chips mod madspild

Jesper, min bedre halvdel, har den gode vane at tage overskydende rugbrød med hjem fra sin frokostordning. Hvis vi ikke kan spise det hele, bliver resten til rugbrødschips. Vores lille aktion mod madspild :-)

Rugbrødschips - den lidt sundere snackHoldbarhed for rugbrødschips

Opbevar dine hjemmelavede chips i en lufttæt beholder, fx et glas med skruelåg. Så holder de sig sprøde i ugevis. Og HVIS du nu ikke fik lavet dem helt sprøde i første omgang, eller de alligevel er blevet lidt triste – så giv dem 5 minutter ved 150 grader. Knas – så er de sprøde igen.

Opskrift på rugbrødschips - den lidt sundere snack

Snacks og dips

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 30 minutter

Du skal bruge:

  • Daggammelt rugbrød - ikke skiveskåret
  • olivenolie
  • flagesalt

Sådan gør du:

  1. Skær rugbrødet i ultratynde skiver med en skarp brødkniv. Skær dem i trekanter. Bred skiverne ud på bagepapir (ved varmluft kan du lave to plader samtidig).
  2. Pensl rugbrødet med lidt olivenolie - eller brug en oliesprayflaske, hvis du har. Sæt dem i ovnen ved 130 grader i ca. 30 minutter. Eller til de er helt sprøde.
  3. Drys med flagesalt. Og spis!

Hvad kan du bruge rugbrødschips til?

Eller skal vi sige: Hvad kan du ikke bruge rugbrødschips til? Jeg bruger dem fx til:

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.