Baba ganoush er en auberginedip for dig, der elsker auberginer, hvidløg og det mellemøstlige køkken. Jeg mødte dippen første gang, da jeg arbejdede på en libanesisk restaurant i Aalborg tilbage i 80-erne, og det var længe før, jeg ellers havde hørt om tahin, falafel, halloumi og den slags lækre sager.
Det fik restauranten heldigvis vendt op og ned på. Her var personalemad nemlig falafel med den rigtige tahindressing. Eller pitabrød med halloumi. Eller en af de fantastiske dips, fremstillet af vores libanesiske kokke.
Her får du opskriften :-)
Gem
Hvor glad er du for opskriften?
Giv 1-5 hjerter
Opskrift på baba ganoush - libanesisk auberginedip
2 store auberginer (jeg havde 325 g grillet aubergine)
75 g lys tahin (3/4 dl)
1 fed hvidløg
Evt. en stump frisk chili eller lidt chilipulver
2-2,5 spsk citronsaft
1/2 tsk stødt spidskommen
ca. 1/2 tsk salt
Til servering:
olivenolie
chiliflager
lidt finthakket grønt, fx persille
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær auberginerne over på langs, og læg dem med skærefladen nedad på bagepapir. Prik dem med en gaffel, og bag dem i ca. 30 minutter, til de er fuldstændig møre. Lad dem køle lidt af.
Skrab kødet ud af skindet. Pil hvidløget, og hak det groft. Hvis du vil have chili i – fjern frøstanden fra chilien, og skær en stump af den i skiver.
Blend alle ingredienser enten i foodprocessor eller med stavblender. Smag til med citron og salt. Sæt på køl.
Anret baba ganoushen i en lidt flad skål. Dryp med olivenolie, drys med chiliflager og hakket persille. Server med lune brød, fx arabiske fladbrød eller naan.
Fik du prøvet opskriften?
Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Du kan selvfølgelig også grille auberginerne, hvis du alligevel har grillen tændt. Så vil jeg nok anbefale, at du ikke skærer dem over, men griller dem hele og sørger for at vende dem undervejs.
Har du en kulgrill, kan du også lægge dem på, når du er færdig med at grille de øvrige ting. Så udnytter du eftervarmen (og er kullene egentlig ikke altid bedst, når man er færdig med at grille …?) Og du kan få baba ganoush i morgen.
Hvor længe kan baba ganoush holde sig?
Du kan sagtens lave baba ganoush klar dagen i forvejen. Og hvis der bliver en rest, er holdbarheden 4-5 dage i køleskab. Opbevar den i dåse eller glas med lufttæt låg.