Scan for at gå til opskrift
Baba ganoush - libanesisk auberginedip
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Køletid 15 minutter min
Samlet 55 minutter min
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær auberginerne over på langs, og læg dem med skærefladen nedad på bagepapir. Prik dem med en gaffel, og bag dem i ca. 30 minutter, til de er fuldstændig møre. Lad dem køle lidt af.
Skrab kødet ud af skindet. Pil hvidløget, og hak det groft. Hvis du vil have chili i – fjern frøstanden fra chilien, og skær en stump af den i skiver.
Blend alle ingredienser enten i foodprocessor eller med stavblender. Smag til med citron og salt. Sæt på køl.
Anret baba ganoushen i en lidt flad skål. Dryp med olivenolie, drys med chiliflager og hakket persille. Server med lune brød, fx arabiske fladbrød eller græske fladbrød.