Scan for at gå til opskrift
Baba ganoush - libanesisk auberginedip
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Køletid 15 minutter min
Samlet 55 minutter min
- 2 auberginer (store, jeg havde 325 g ovnbagt aubergine)
- 1 fed hvidløg
- frisk chili eller lidt chilipulver (valgfrit)
- 75 g lys tahin
- 1 citron (2-2,5 spsk citronsaft)
- ½ tsk stødt spidskommen
- ½ tsk salt
Til servering:
- olivenolie
- chiliflager
- persille
- granatæblekerner (evt.)
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær auberginerne over på langs, og læg dem med skærefladen nedad på bagepapir. Prik dem med en gaffel, og bag dem i ca. 30 minutter, til de er fuldstændig møre. Lad dem køle lidt af.
Skrab kødet ud af skindet. Pil hvidløget, og hak det groft. Hvis du vil have chili i – fjern frøstanden fra chilien, og skær en stump af den i skiver.
Blend alle ingredienser enten i foodprocessor eller med stavblender. Smag til med citron og salt. Sæt på køl.
Anret baba ganoushen i en lidt flad skål. Dryp med olivenolie, drys med chiliflager og hakket persille. Server med lune brød, fx arabiske fladbrød eller græske fladbrød.