Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Baba ganoush - skøn libanesisk auberginedip

Baba ganoush - libanesisk auberginedip

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Køletid 15 minutter
Samlet 55 minutter

Ingredienser

  • 2 auberginer (store, jeg havde 325 g ovnbagt aubergine)
  • 1 fed hvidløg
  • frisk chili eller lidt chilipulver (valgfrit)
  • 75 g lys tahin
  • 1 citron (2-2,5 spsk citronsaft)
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk salt
Til servering:
  • olivenolie
  • chiliflager
  • persille
  • granatæblekerner (evt.)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Skær auberginerne over på langs, og læg dem med skærefladen nedad på bagepapir. Prik dem med en gaffel, og bag dem i ca. 30 minutter, til de er fuldstændig møre. Lad dem køle lidt af.
  • Skrab kødet ud af skindet. Pil hvidløget, og hak det groft. Hvis du vil have chili i – fjern frøstanden fra chilien, og skær en stump af den i skiver.
  • Blend alle ingredienser enten i foodprocessor eller med stavblender. Smag til med citron og salt. Sæt på køl.
  • Anret baba ganoushen i en lidt flad skål. Dryp med olivenolie, drys med chiliflager og hakket persille. Server med lune brød, fx arabiske fladbrød eller græske fladbrød.