Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Min hjemmelavede oliventapenade er – indrømmet – en efterligning. Men der skulle to til at smage sig frem til ingredienserne, og det var vi heldigvis den aften på Gertrud’s i Odense.

De serverede deres lækre hjemmebagte brød med en fuldstændig himmelsk oliventapenade. Så måtte vi lige spidse smagsløgene og gætte ingredienser. Og jeg tør ikke garantere for, det lykkedes helt at aflure opskriften – men denne her smager lige så godt :-)

Og hold da op, hvor er det nemt! Eneste forhindring kan være, at de bedste oliven kun fås med sten, og de der sten – de skal ud først. Men ellers.

Gode oliven gi’r god oliventapenade.

Din oliventapenade smager desværre ikke bedre end de ingredienser, du putter i. Så du kan lave en version på budget, og den smager hmmm, ikke så spændende. Her får du et par tips:

 • Brug dine yndlingsoliven. Jeg sværger til de soltørrede tyrkiske oliven fra min grønthandler, men græske kalamata er også gode. Eller nogle franske. Bare ikke de der udstenede spanske, der koster ingenting i Netto. Glem dem.
 • En god parmesan. Ikke bare den, du køber revet i poser og dåser. Riv den frisk.
 • Soltørrede tomater. Det er nok ikke en ingrediens, du finder i alle slags oliventapenade, men de giver ekstra umami og syre. Virkelig et godt hack.
 • Og en ægte jomfruolivenolie. Der er stor forskel på olivenolie, og selv foretrækker jeg en, der ikke er for kraftig i smagen. Men du gør, som du synes.

Så smager det himmelsk. Prøv selv.

Brug din oliventapenade til fx knækbrød, grissini, foccacia eller andet godt brød. Eller til ostebord. Eller til suppebrød. Eller til …

Gem

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Oliventapenade med parmesan

Snacks og dips

Forberedelse: 15 minutter

Du skal bruge:

 • 120 g udstenede gode sorte oliven (nej, ikke de der billige spanske – vælg fx græske kalamataoliven eller soltørrede oliven fra din mellemøstbutik)

 • 25 g god parmesan

 • 3 soltørrede tomater (i olie, så de er bløde)

 • 1 fed hvidløg

 • 1-2 spsk olivenolie

Sådan gør du:

 1. Udsten oliven, skær parmesanost og hvidløg i tynde skiver.

 2. Hæld alle ingredienser op i minihakkeren (foodprocessoren) – vupti! Ikke for længe, det skal jo ikke være creme eller mos.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hjemmelavet oliventapenade med parmesan

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.