
Min hjemmelavede oliventapenade er – indrømmet – en efterligning. Men der skulle to til at smage sig frem til ingredienserne, og det var vi heldigvis den aften på Gertrud’s i Odense.
De serverede deres lækre hjemmebagte brød med en fuldstændig himmelsk oliventapenade. Så måtte vi lige spidse smagsløgene og gætte ingredienser. Og jeg tør ikke garantere for, det lykkedes helt at aflure opskriften – men denne her smager lige så godt :-)
Og hold da op, hvor er det nemt! Eneste forhindring kan være, at de bedste oliven kun fås med sten, og de der sten – de skal ud først. Men ellers.

Gode oliven gi’r god oliventapenade.
Din oliventapenade smager desværre ikke bedre end de ingredienser, du putter i. Så du kan lave en version på budget, og den smager hmmm, ikke så spændende. Eller finde dine yndlingsoliven, den gode parmesan og en ægte jomfruolivenolie – så smager det himmelsk. Prøv selv.
Jeg sværger til de soltørrede tyrkiske oliven fra min grønthandler, men græske kalamata er også gode. Eller nogle franske. Bare ikke de der udstenede spanske, der koster ingenting i Netto. Glem dem.
Brug din oliventapenade til fx knækbrød, grissini, foccacia eller andet godt brød. Eller til ostebord. Eller til suppebrød. Eller til …