Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Hummus bliver jeg aldrig træt af. Derfor er jeg altid på jagt efter nye variationer, og sådan en bønnemos af sorte bønner er jo nærmest en mexicansk hummus. Og den er et genialt indslag sammen med alle dine andre mexicanske favoritter. Prøv den med tacos, i enchilladas eller bare som dip med tortilla chips – måske sammen med guacamole og den mexicanske tomatsalsa.

Eller gå vaffelvejen og få vafler til aftensmad – i mexicansk forklædning. Eller lav en god rugbrødsmad med mexicansk hummus, avocado og syltede rødløg. Den sorte bønnemos går til det hele, den mætter godt, og – glemte jeg at sige det? Den smager bare skønt!

Bønnemos af sorte bønner – eller kidney beans

Jeg har lavet min mexicanske hummus med sorte bønner. Du kan også bruge kidney beans med ca. samme resultat. Jeg brugte sorte bønner fra dåse, men du kan selvfølgelig også købe tørrede bønner, sætte i blød og koge. Se tip under opskriften. Det er endnu billigere end dem på dåse …

Sorte bønner giver dig måske ikke verdens smukkeste hummus. Men yum! Den smager godt!

Andre gode mexicanske opskrifter?

Hvis jeg er lidt idéforladt til aften, kan mexicansk mad altid være et sted at starte. Og det behøver ikke at være spor besværligt. Tjek fx:

Frijoles – der minder noget om denne bønnemos, men bliver lavet varm på panden. Og serveret i wraps.

En mexicansk inspireret salat med mango og avocado

Mexicanske vegetardeller med majs

Eller selvfølgelig guacamole

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Sort bønnemos - hummus på mexicansk

Aftensmad, Snacks og dips

Forberedelse: 10 minutter

Du skal bruge:

  • 240 g sorte bønner fra dåse, drænet vægt

  • 3 hele soltørrede tomater fra olielage

  • en håndfuld frisk koriander

  • 1,5 spsk tahin

  • 1,5 spsk olivenolie

  • 1 fed hvidløg, presset

  • 1/2 – 1 tsk std spidskommen

  • 1/4 tsk salt

  • 2 spsk limesaft, evt. mere

Til pynt

  • Hakket frisk koriander, tomat (uden kerner), rødløg, smuldret feta og lidt hele kogte sorte bønner

Sådan gør du:

  1. Dræn de sorte bønner, og skyl dem.

  2. Find en blender eller foodprocessor frem. Hvis du bruger en stavblender, så blend i en skål, ikke et blenderglas. Det er nemmest. Blend det hele – undtagen pynten – til din hummus er jævn. Hvis den er for tør, tilsæt koldt vand. Din hummus skal være blød og jævn.

  3. Smag til med salt og limesaft.

  4. Server med tortilla chips – eller hvad du har lyst til. Spis!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip! Holdbarhed for mexicansk bønnemos

I køleskabet holder bønnemosen omkring 4-5 dage, men du kan opbevare mexicansk hummus i fryseren. Så overvej, om du vil lave dobbelt portion. Den skal nok have lidt frisk lime, når du tager den frem igen.

Et tip mere: Kog bønnerne selv

Det er langt billigst at koge sine bønner selv, men det gider man jo ikke hver gang. Derfor: Kog en hel pose ad gangen og frys ned i portioner med 240 g. Det svarer lige præcis til en dåse. Bum. Nemt næste gang. Sådan gør du:

  • Sæt bønnerne i blød i rigeligt vand i 1/2 døgns tid.
  • Hæld vandet fra bønnerne, og kog dem i frisk vand med salt eller grønsagsbouillon. Lad dem koge 1-1,5 time – test, at de er blevet møre, før du slukker og hælder vandet fra.

Sort bønnemos - hummus på mexicansk-3

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.