Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Vegetarisk cæsarsalat har bragt min gamle favorit - cæsarsalaten - tilbage på mit spisebord. Endelig! Her får du den med paneret og sprødstegt halloumi og min fortolkning af den klassiske cæsardressing - uden ansjoserne.
Hvidløgscroutonerne - de er der stadig!
Jeg har altid elsket cæsarsalat, men efterhånden som jeg spiser mindre og mindre kød, har jeg savnet et alternativ til den sprøde kylling. Jeg ville også gerne have et vegetarisk alternativ til dressingen, der jo normalt er med ansjoser.
Så cæsar salaten skulle genopfindes. Og det lykkedes rigtig godt, hvis jeg selv skal sige det. I stedet for kyllingen har jeg valgt at bruge halloumi (eller grillost, som det ofte hedder i supermarkedet). Halloumi bliver kun endnu bedre af at blive paneret – sprødt udenpå, osteblødt indeni …
Cæsar dressingen har jeg også arbejdet på. Den har fået et quick fix, der – ifølge mig! – smager helt forrygende.
Og bare rolig, én ting har jeg bevaret helt klassisk: Cæsarsalaten har selvfølgelig stadig de knasende hvidløgscroutoner …
Er det så en cæsarsalat? Well, det afgør du. Men jeg er nærmest lykkelig, fordi har genfundet min gamle favorit, nu bare i vegetariske klæder.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Elsker du også kombinationen af sprødt og blødt? Så er der ingen vej uden om: Så skal din halloumi paneres – og hvidløgscroutonerne skal ristes med olie. Grøn mad behøver jo ikke at være fedtfattig.
Mayonnaise er en af de ting, jeg aldrig har i mit køleskab, og det er jo umiddelbart et handicap, når man gerne vil lave cæsarsalat. Men så er det jo heller ikke værre. I stedet for at tage udgangspunkt i mayo, har jeg taget udgangspunkt i noget, jeg ALTID har i køleskabet, og som jeg elsker: Min olie-eddikedressing.
Jo, det kan man godt. Den får lige en æggeblomme til at skabe den cremede konsistens – og et skud parmesan til at geare smagen op på cæsarmåden. Voilá. (Så er det jo næsten mayo, kan du indvende. Og måske har du ret).
Jeg savner ikke ansjoserne, men hvis du gør – og din dressing ikke skal være stramt vegetarisk – så kan du jo blende et par stykker med.
En cæsarsalat er en helt enkel salat, og for sådan en som mig kræver det, at jeg virkelig holder mig på måtten, for jeg får lyst til at tilsætte alle mulige andre ting.
Men! Det smager fantastisk i sig selv.
Hvis du alligevel er lidt som mig, eller gerne vil give salaten noget ekstra grønt eller skifte halloumi ud med andre vegetariske alternativer, så får du et par tips her.
Hvis du synes, der er lidt for lidt mad i romainesalat, kan du sagtens udskifte eller supplere den med enten grønkål eller spidskål. Eller en blanding. Bare husk at give grønkålen lidt kærlighed først, så den bliver blød og behagelig i salaten. Det tager kun lige 30 sekunder ekstra.
Jeg synes, avocado klæder cæsarsalaten rigtig godt. Skær den i tern eller både – og gi’ dem et dryp citronsaft.
I stedet for halloumiosten kan du koge et par smilende æg. Halver dem, og læg dem øverst i salaten.
Du kan også skifte croutonerne ud med sprøde, ristede kikærter. De mætter og knaser!
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)