Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk cæsarsalat med halloumi
Forb. tid 40 minutter min
Samlet 40 minutter min
Til croutonerne:
- 4 skiver lyst brød (fx surdejsbrød eller hvad du har)
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- salt
Til den panerede halloumiost skal du bruge:
- 300 g halloumi (grillost)
- 3 spsk hvedemel
- 1 æggehvide
- 150 g rasp (helst panko)
- olie
I øvrigt:
- 6 hoveder romainesalat (de små)
- parmesan (til servering)
Til en hurtig cæsarsalat dressing skal du bruge:
- 3 spsk æblecidereddike
- ¾ dl smagsneutral olie (fx raps)
- 1 tsk dijonsennep
- 1 æggeblomme
- 25 g parmesan
- salt og peber
En endnu hurtigere cæsardressing
Hvis du er en af dem, der laver en stor portion olie-eddikedressing ad gangen, kan du skyde genvej til cæsardressingen. Du skal bruge:
- 1 æggeblomme
- 1 dl olie-eddikedressing
- 25 g revet parmesan
Blend det hele med en stavblender, så er den klar.
Croutoner: Skær brødet i croutonstykker. Pres hvidløget. Bland 3 spsk olie, hvidløg og salt sammen – vend brødstykkerne i olien. Rist dem i ovnen eller på panden:
I ovnen: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Fordel croutonerne på et stykke bagepapir, og giv dem ca. 10 minutter i ovnen, til de er gyldne og sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
På panden: Rist croutonerne på en pande, hvor du hyppigt vender rundt – til de er gyldne og sprøde. Pas på, du ikke steger for varmt. Det er nemmere at styre, hvis panden kun er godt middelvarm.
Dressing: Riv parmesanen fint, og blend alle ingredienser til en tyk, cremet dressing.
Halloumi: Skær osten i skiver, og vend dem i mel. Pisk æggehviden let i en tallerken, og hæld rasp op i en anden tallerken. Vend så halloumistykkerne først i æg, så i rasp. Steg dem på en pande i rigeligt olie i 5-6 minutter, til de er gyldne og sprøde på begge sider. Læg dem på fedtsugende papir.
Pluk salaten, og vend den med halvdelen af dressingen. Bred den ud på et fad. Skær halloumiskiverne over diagonalt i trekanter, og fordel dem over salaten sammen med croutonerne. Hæld den sidste dressing over, eller server ved siden af. Riv den sidste parmesan over. Spis!