Go Back
+ personer
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Vegetarisk cæsarsalat med halloumi

Antal 4 personer
Forb. tid 40 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

Til croutonerne:
  • 4 skiver lyst brød (fx surdejsbrød eller hvad du har)
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • salt
Til den panerede halloumiost skal du bruge:
  • 300 g halloumi (grillost)
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 æggehvide
  • 150 g rasp (helst panko)
  • olie
I øvrigt:
  • 6 hoveder romainesalat (de små)
  • parmesan (til servering)
Til en hurtig cæsarsalat dressing skal du bruge:
  • 3 spsk æblecidereddike
  • ¾ dl smagsneutral olie (fx raps)
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 æggeblomme
  • 25 g parmesan
  • salt og peber

Kokkens noter

En endnu hurtigere cæsardressing
Hvis du er en af dem, der laver en stor portion olie-eddikedressing ad gangen, kan du skyde genvej til cæsardressingen. Du skal bruge:
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl olie-eddikedressing
  • 25 g revet parmesan 
Blend det hele med en stavblender, så er den klar.

Tilberedning

  • Croutoner: Skær brødet i croutonstykker. Pres hvidløget. Bland 3 spsk olie, hvidløg og salt sammen – vend brødstykkerne i olien. Rist dem i ovnen eller på panden:
  • I ovnen: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Fordel croutonerne på et stykke bagepapir, og giv dem ca. 10 minutter i ovnen, til de er gyldne og sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
  • På panden: Rist croutonerne på en pande, hvor du hyppigt vender rundt – til de er gyldne og sprøde. Pas på, du ikke steger for varmt. Det er nemmere at styre, hvis panden kun er godt middelvarm.
  • Dressing: Riv parmesanen fint, og blend alle ingredienser til en tyk, cremet dressing.
  • Halloumi: Skær osten i skiver, og vend dem i mel. Pisk æggehviden let i en tallerken, og hæld rasp op i en anden tallerken. Vend så halloumistykkerne først i æg, så i rasp. Steg dem på en pande i rigeligt olie i 5-6 minutter, til de er gyldne og sprøde på begge sider. Læg dem på fedtsugende papir.
  • Pluk salaten, og vend den med halvdelen af dressingen. Bred den ud på et fad. Skær halloumiskiverne over diagonalt i trekanter, og fordel dem over salaten sammen med croutonerne. Hæld den sidste dressing over, eller server ved siden af. Riv den sidste parmesan over. Spis!