Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Mexicansk kålsalat - med kulør og smag!

Mexicansk kålsalat – er det overhovedet noget, der findes?

For nu at være ærlig – 1:

… så ved jeg ikke, om den findes, altså ud over i mit køkken. Men jeg er stor fan af kålsalater, og jeg fik lyst til mexicansk. Friskt. Kulørt. Så why not?

Og for nu at være helt ærlig – 2:

… så havde jeg egentlig tænkt, der skulle friske majs i. Men opskriften skulle testes nogle gange, og hver gang blev den spist op, inden jeg fik fundet mit kamera frem. Så i stedet har jeg plukket majs i fryseren hos Irma. De var heldigvis gode, hvilket man desværre ikke kan sige om dem, jeg prøvede i Netto. Så se dig hellere for med dem.

For en sikkerheds skyld har jeg skrevet frisk majs ind i opskriften for det tilfælde, at du finder opskriften engang, når majs er i sæson :-)

Mexicansk kålsalat - med kulør og smag!

Kålsalat med smag af Mexico

Det mest mexicanske ved mexicansk kålsalat – ud over navnet og majsene – består i en dressing, der smager umiskendeligt af Mexico: Frisk koriander, rød chili og lime …

Du kan servere kålsalaten til lidt af hvert. Fx frijoles eller de mexicanske græskarvafler. Måske til noget chili eller krydret kylling? Eller bare til din aftensmad, når kålsalaten trænger til et pift.

Opskrift på mexicansk kålsalat - med kulør og smag!

Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 20 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 400 g spidskål - blandet hvid og rød
  • 100 g gulerødder (1-2 stk.)
  • 1 rød peber
  • Majskerner af en friskkogt kolbe eller 2 dl fra frost, optøede

Til den mexicanske lime-korianderdressing skal du bruge:

  • 1 dl finthakket frisk koriander
  • 1/2 dl finthakket rødløg
  • 1 finthakket rød chili (tjek styrken og tilpas mængden)
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk frisk limesaft (1-2 limes)
  • 1 tsk spidskommen (kan udelades)
  • 2-2,5 dl olivenolie
  • 1/4 tsk salt

Til pynt:

  • Ristede græskarkerner (eller solsikke eller peanuts)
  • Korianderblade

Sådan gør du:

  1. Start med majskolben: Fjern blade og tråde, skær den over i to, og kog den 6-8 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og hæld koldt vand over. Alternativ: Giv den 3 minutter i mikroovnen ved fuld effekt. Skær bunden af, og ryst kolben ud af bladene.

  2. Imens: Snit kålen fint, gerne i foodprocessor eller på mandolinjern.

  3. Skræl og riv gulerødderne groft. Eller brug en tyndskræller, en spiralizer eller et juliennejern, der giver fine strimler.

  4. Skyl og rens peberfrugten, og skær den i lange, tynde stænger.

  5. Skær majskernerne af kolben med en skarp kniv.

  6. Ryst dressingen sammen.

  7. Bland salaten, og pynt med kerner og koriander. Servér – for eksempel til frijoles, grillmad eller mexicanske vegetardeller.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.