Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
()

Mexicansk kålsalat – er det overhovedet noget, der findes?

For nu at være ærlig, så ved jeg ikke, om den findes, altså ud over i mit køkken. Men jeg er stor fan af kålsalater, og jeg fik lyst til mexicansk. Friskt. Kulørt. Så why not? Kålsalat kan jeg aldrig få nok af.

Men hvilken mexicansk kålsalat?

Først havde jeg lavet en version med majs, og den var da ok. Men min ældste blev ved med at klage over, at majs ikke hører hjemme i en salat (hvilket jeg sikkert selv har sagt 700 gange siden 80’ernes salatbuffet’er med iceberg, ærter og majs). Og ved et tilfælde fik jeg lavet en ny variant uden majs – men med den skønneste, sødeste mango. Og masser af frisk koriander. Og masser af lime i dressingen.

Så nu er den mexicanske kålsalat tryllet om til en salat, vi elsker – både datter og mig.

Hvis du er til majs, så prøv bare. Og når der er frisk majs i sæson – så tager vi den bare ved siden af.

Kålsalat med smag af Mexico

Det mest mexicanske ved mexicansk kålsalat er nok smagen: Frisk og sødlig mango. Blød og lækker avocado. Og en dressing, der smager umiskendeligt af Mexico: Lime, lime, lime – og lidt olie. Det er utroligt, at noget så enkelt kan smage så godt.

Men kål er nok ikke lige så mexicansk endda. Indrømmet.

Du kan servere kålsalaten til lidt af hvert. Fx frijoles eller de mexicanske græskarvafler. Måske til noget chili eller krydret kylling? Eller bare til din aftensmad, når kålsalaten trænger til et pift.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Mexicansk kålsalat

Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 20 minutter

Til salaten skal du bruge:

  • 1 dl quinoa kogt i 1,5 dl vand og lidt salt
  • 100 g grønkål, renset og hakket
  • 1 tsk olie, fx raps
  • 150 g hvidkål eller hvid spidskål, tyndt skåret
  • 1 sød, moden mango, skrællet og skåret i tern
  • 2 bløde, modne avocados, i tern
  • Lidt limesaft
  • 1 stor håndfuld friske korianderblade, groft hakkede

Til dressingen skal du bruge

  • 3 spsk frisk limesaft (1-2 limes)
  • 4-5 spsk olie, fx raps
  • evt. et dryp flydende honning
  • lidt salt

Sådan gør du:

  1. Start med quinoa: Kog quinoa i ca. 12 minutter, og lad den køle af.

  2. Skyl grønkålen, fjern stilkene og masser den med lidt olie. Hak den ret fint. Snit så hvidkålen fint, evt. med mandolinjern (2 mm).

  3. Skær kødet af mangoen, skræl den og hak i mundrette tern.

  4. Hak avokadoerne i mundrette tern, og vend dem straks i lidt limesaft.

  5. Skyl og pil korianderbladene, og hak dem groft.

  6. Ryst dressingen sammen – smag til!

  7. Vend salaten med dressingen. Servér!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Mexicansk kålsalat – med mango og avocado

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.