Mættende salat med rød spidskål og spicy chilidressing
Er du på udkig efter en mættende salat med spidskål og masser af kulør? Så er den her: En måltidssalat med både quinoa og edamamebønner - plus farverigt fyld og en skøn, lidt spicy og cremet dressing.
Mættende salat – til aftensmad eller som måltidssalat
Du kan bruge salaten både som en måltidssalat og som tilbehør til aftensmaden. Den vegetariske salat er baseret på to gode, mættende proteinkilder: Edamamebønner og quinoa. De smager mildt begge to, og det giver jo plads til andre biroller i salaten:
Avocado, der tilfører sundt plantefedt og mæthed
Majs, der lige som quinoa er en kornsort og derfor hovedsagelig indeholder kulhydrat – men også næsten lige så meget protein som quinoa
Krydderurter, der både smager og giver godt med mineraler og vitaminer
Blåbær, der giver et sødt pift her og der – og godt med C-vitamin
Tahindressingen med harissa – en lidt hot og krydret dressing, der også kommer med både fedtstoffer og protein.
Synes du alligevel, der skal noget ekstra mættende sammen med salaten, kan du sagtens servere den sammen med fx vegetarfrikadeller eller fx pitabrød og en hummus efter din smag.
Mættende salat med rød spidskål
Forb. tid 20 minuttermin
Køletid 30 minuttermin
Giv de første stjerner!
En spicy salat, der mætter lidt ekstra. Brug den som måltidssalat (nok til to) eller som tilbehør til 4.
Start med at koge quinoa. 100 g quinoa til 2,5 dl vand plus lidt salt. Kog i ca. 13 minutter, køl af.
Hæld vand over edamamebønnerne, og lad dem tø op. Dræn vandet fra.
Tilbered majskolben – nemmest i mikroovn: Giv hele kolben med bladene på 4 minutter på max effekt. Lad den køle lidt af. Skær så bunden af højt nok oppe til, at du skærer alle bladene over, hold fast i toppen, og ryst kolben ud. Skær den i tykke skiver.
Snit rød spidskål fint, fx med mandolinjern.
Skær avocadoen i tern, og vend dem evt. i frisk limesaft, så de holder sig friske i farven
Hak krydderurterne groft.
Spicy dressing:
Pres hvidløg og limesaft. Rør dressingen sammen, fortynd med vand til en passende konsistens, og smag til.
Vend salaten sammen, drys med blåbær, og server med majs i stykker og dressingen ved siden af.
Muttis tips
Kog gerne en hel pose quinoa ad gangen, når du alligevel er i gang. Så er der til andre salater eller fx rødbedebøffer. Du kan opbevare kogt quinoa i fryseren ved -18 grader i op til et år. Den kan dog udtørre lidt over tid, så det er altid en god idé at huske at bruge den 😊Jeg koger 1 dl quinoa i 1,5 dl vand i ca. 13 minutter. Det kan du gange op alt efter, hvor meget quinoa du har.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Spicy chilidressing – uden creme fraiche
Til sådan en mættende salat fik jeg lyst til en mere cremet og spicy dressing end min sædvanlige olie-eddikedressing. Og jeg er ikke så begejstret for creme fraiche-dressing til salat. Så i stedet tog jeg udgangspunkt i min tahindressing: En cremet og smagfuld dressing, du kan røre sammen på få øjeblikke.
Her har den så fået en twist med harissa – en tunesisk chilipasta, der findes i utallige varianter. Jeg kan godt lide en, der smager af mere end chili, så den både er stærk og krydret. Og den giver salaten lidt krydret kant.
Tahindressing er en klassisk dressing fra mellemøstkøkkenet. Den rigtige dressing til falafel, men også meget anvendelig til salater. Her får du basisopskriften.