Jeg elsker cæsarsalat, men jeg har sjældent lige alle ingredienserne til den originale dressing. Akut frokostsult fik mig til at opfinde dette quick fix.
Opskrift på cæsarsalat á la Mutti
Til 2 personer skal du bruge:
2 kyllingfileter i ca. 1 cm tykke skiver
mexikansk krydderi efter smag
salt
1 lille hoved romainesalat
parmesanost
sorte oliven (jeg bruger soltørrede franske, der virkelig smager af noget)
olie/eddikedressing
Evt. pinjekerner
Man kunne jo også riste nogle croutoner til …
Sådan gør du:
Vend kyllingstykkerne i krydderierne, og steg dem i lidt olivenolie, til de er gennemstegte. Imens: Skær salaten op, riv parmesanosten, og fordel det i et fad. Dryp dressingen over, og top op med kylling og oliven.
Jeg glemte pinjekernerne, men det gør jeg ikke næste gang :-)
Det er lidt snyd med dressingen, men det smager alligevel godt, og det er hurtigt, når man (som jeg) altid har en flaske dressing i køleskabet. Hvis du er sådan én, der altid har cæsardressing i køleskabet – ja, så er salaten jo reddet!
Server med godt brød, hvis du springer croutonerne over.