Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Skal det være saftige græskarboller - på den nemme måde? Rør dejen sammen på få minutter, og få saftige boller i morgen tidlig!
Græskarboller er saftige grovboller på den virkelig nemme måde. Bare løb ud og find et græskar med det samme – så kan du få de saftige sandwichboller med græskar i morgen tidlig!
Konceptet er hermed testet – i alt hastværk lørdag morgen. For jeg kom til at sove længe, men jeg ville ikke gå glip af en spinningtime bare fordi, der skulle bages boller den morgen. Så det gik stærkt!
I min verden skal græskarboller både være bløde og saftige. Og jeg vil helst ikke ha’ dem for høje, når jeg skal bruge dem til sandwich. Man skal jo helst kunne bide over bollen, når der kommer fyld i. Ikk´?
Det med saftigt brød er virkelig simpelt, også hvis du ikke har særlig god tid: Riv nogle grønsager eller rodfrugter i dejen. Gulerodsboller er et hit. Men du kan også bruge både kartofler, rødbeder, squash eller som her: Græskar. Det giver masser af fugt til dejen, og du får et brød (eller en flok boller), der holder sig saftige i flere dage.
Du kan naturligvis også fryse de boller ned, du ikke spiser med det samme. Så er det nemt at finde en saftig græskarbolle til madpakken næste gang og næste gang.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Når jeg nu ikke vil have særlig højde på mine boller, arbejder jeg med en ret blød dej – og verdens nemmeste fremgangsmåde: Bland revet græskar med bare én slags mel (jeg bruger stenformalet mel – med ca. 20 % fuldkorn – for at få grove boller). Gær, salt, vand, surdej (hvis du har), yoghurt, kardemomme – og græskarkerner. Rør sammen. Lad dejen stå i skålen natten over i køleskabet. Og sæt bollerne på en bageplade med en ske næste morgen.
Knaldvarm ovn. 13-15 minutter. Haps.
Græskarbollerne bliver helt perfekt uperfekte i faconen. Lidt flade i det, så de er nemme at bide over, når fyldet kommer i. Og supersaftige indeni.
Du har sikkert dit eget favoritfyld. Mit var min thaihummus med avocado og frisk koriander. Et dryp lime. Mmmm. Her får du en flok forslag:
Jeg har altid en aktiv surdej i nærheden, så det blev surdejsboller. Men du kan sagtens bage dem uden surdej. Så skal du blot erstatte med næsten samme mængde vand.
Jeg synes, bollerne er bedst med noget groft mel. Hvis du ikke har lige præcis stenformalet mel ved hånden, kan du blande hvidt mel og fuldkornsmel. Ca. 1/3 fuldkorn og 2/3 almindeligt hvedemel med højt proteinindhold er en god kombi til sandwichboller. Mængden må du lige forsøge dig frem med – forskellige meltyper suger forskellig mængde væde til sig.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)