Følg med her:
Rygeostcreme til asparges – nem forret
Rygeostcreme er en skøn smagsgiver til forårets lette grønsager. Brug den som dip eller som en del af en let forret med asparges. Hvis du vil have lidt sprødt til, vil jeg anbefale rugbrødschips eller knækbrød med kerner.
For en gangs skyld en forret uden fisk, men du kan naturligvis tilføje røget laks, hvis du vil.
Nem forret – der smager af forår
Når de første europæiske asparges titter frem i butikkerne, begynder min hjerne at arbejde: Hvad skal jeg lave med asparges?
Denne gang var jeg i sommerhus, da både foråret og aspargesene meldte deres ankomst, endda samtidig med et par gode venner. Forretten skulle være nem, for planen var at gå en tur sammen først og komme hjem til hurtig mad.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Til rygeostcremen skal du bruge:
- 150 g rygeost
- 100 g creme fraiche (jeg brugte 18 %)
- 1 øko citron
- salt og friskkværnet peber
Til forretten skal du også bruge:
- 1 bundt radiser
- ½ agurk
- 20 asparges (ca.)
- 1 bundt purløg
- ramsløgpulver (evt.)
- lidt sprødt (fx rugbrødschips eller knækbrød med kerner)
Sådan gør du:
Rygeostcreme – sådan gør du:
- Lav rygeostcremen med en stavblender: Start med rygeost og creme fraiche. Riv så skallen af citronen fint, og tilsæt også 2 tsk citronsaft. Salt og godt med peber. Blend. Smag til. Sæt på køl.
Resten af forretten – sådan gør du:
- Hak radiser og agurk i små tern, og bland dem i en skål.
- Knæk bunden af dine asparges, og damp dem ét minut.
- Server med purløg, lidt sprødt til – enten som tallerkenanretning eller på et fad, hvor I selv bygger jeres forret på tallerkenen.
Rygeostcreme til forårets første grønsager
Forårsgæsterne blev anledningen til at købe rygeost – det sker ellers nærmest aldrig hos mig – men jeg fik ustyrlig lyst til rygeostcreme. Rygeostcremen giver de nye grønsager et lækkert salt-syrligt-røget twist, som jeg er ret vil med. Faktisk kunne du bare give mig et fad letkogte asparges og servere med rygeostcreme – så var jeg lykkelig.
Bemærk, at du sagtens kan lave rygeostcremen i forvejen. Den skal bare røres op før servering.
Men – gæsterne fik lidt mere: En lille mix af agurk og radiser i tern. Purløg i rundhåndede mængder. Og:
Ramsløgpulver, mest for sjov
Ramsløgpulveret er ikke den hurtigste del af denne forret, og du kan sagtens – SAGTENS – lave den uden. Jeg syntes bare, det var sjovt at prøve, når jeg nu havde friske ramsløg i vores lille skov, og jeg ville prøve noget andet end ramsløgpesto.
Pulveret fungerer lidt som når du er på restaurant og får fx brændt porrepulver. Jeg brænder dog ikke mine ramsløg, for jeg vil gerne bevare farven. Og så skal de have en lav temperatur i ovnen.