Rygeostcreme til asparges – nem forret

Rygeostcreme er en skøn smagsgiver til forårets lette grønsager. Brug den som dip eller som en del af en let forret med asparges. Du kan naturligvis tilføje røget laks, hvis du vil.

Rygeostcreme er en skøn smagsgiver til forårets lette grønsager. Brug den som dip eller som en del af en let forret med asparges. Hvis du vil have lidt sprødt til, vil jeg anbefale rugbrødschips eller knækbrød med kerner.

For en gangs skyld en forret uden fisk, men du kan naturligvis tilføje røget laks, hvis du vil.

Nem forret – der smager af forår

Når de første europæiske asparges titter frem i butikkerne, begynder min hjerne at arbejde: Hvad skal jeg lave med asparges?

Denne gang var jeg i sommerhus, da både foråret og aspargesene meldte deres ankomst, endda samtidig med et par gode venner. Forretten skulle være nem, for planen var at gå en tur sammen først og komme hjem til hurtig mad.

Rygeostcreme til nem forret med asparges

Rygeostcreme og asparges til forret

Forb. tid 10 minutter
Giv de første stjerner!
Rygeostcreme er en hurtig, nem og frisk forret, der smager af sommer. Server den med lidt grønt og lidt sprødt.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til rygeostcremen skal du bruge:

  • 150 g rygeost
  • 100 g creme fraiche (jeg brugte 18 %)
  • 1 øko citron
  • salt og friskkværnet peber

Til forretten skal du også bruge:

Sådan gør du: 

Rygeostcreme – sådan gør du:

  • Lav rygeostcremen med en stavblender: Start med rygeost og creme fraiche. Riv så skallen af citronen fint, og tilsæt også 2 tsk citronsaft. Salt og godt med peber. Blend. Smag til. Sæt på køl.

Resten af forretten – sådan gør du:

  • Hak radiser og agurk i små tern, og bland dem i en skål.
  • Knæk bunden af dine asparges, og damp dem ét minut.
  • Server med purløg, lidt sprødt til – enten som tallerkenanretning eller på et fad, hvor I selv bygger jeres forret på tallerkenen.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Rygeostcreme til nem forret med asparges

Rygeostcreme til forårets første grønsager

Forårsgæsterne blev anledningen til at købe rygeost – det sker ellers nærmest aldrig hos mig – men jeg fik ustyrlig lyst til rygeostcreme. Rygeostcremen giver de nye grønsager et lækkert salt-syrligt-røget twist, som jeg er ret vil med. Faktisk kunne du bare give mig et fad letkogte asparges og servere med rygeostcreme – så var jeg lykkelig.

Bemærk, at du sagtens kan lave rygeostcremen i forvejen. Den skal bare røres op før servering.

Men – gæsterne fik lidt mere: En lille mix af agurk og radiser i tern. Purløg i rundhåndede mængder. Og:

Ramsløgpulver, mest for sjov

Ramsløgpulveret er ikke den hurtigste del af denne forret, og du kan sagtens – SAGTENS – lave den uden. Jeg syntes bare, det var sjovt at prøve, når jeg nu havde friske ramsløg i vores lille skov, og jeg ville prøve noget andet end ramsløgpesto.

Pulveret fungerer lidt som når du er på restaurant og får fx brændt porrepulver. Jeg brænder dog ikke mine ramsløg, for jeg vil gerne bevare farven. Og så skal de have en lav temperatur i ovnen.

Ramsløgpulver
Et lille magisk grønt pulver til din forårsmad. Brug det til forårsmaden, eller bland det med salt, og brug det på et blødkogt æg!
Gå til opskrift
Ramsløgpulver - sådan tørrer du ramsløg i ovn

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: