Rugbrødschips – en lidt sundere rugbrødssnack

Har du kedeligt rugbrød i skabet? Og savner du en sprød snack? Så er det tid til rugbrødschips! Sprøde, billige og supernemme!

Rugbrødschips – som snack og tilbehør

Jesper, min bedre halvdel, har den gode vane at tage overskydende rugbrød med hjem fra sin frokostordning. Hvis vi ikke kan spise det hele, bliver resten til rugbrødschips. Vores lille aktion mod madspild 🙂

Jeg bruger ristede rugbrødschips som alternativ til chips, man køber. Bare som de er til en kold øl på terrassen om sommeren. Eller som en lækker snack sammen med dip. Faktisk fik jeg hele min mands fodboldhold til at spise hummus til deres velkomstdrinks, da vi holdt afslutningsfest et år – fordi jeg servede hummus’en på sprøde rugbrødschips. De forsvandt som dug for solen.

Rugbrødschips - den lidt sundere snack

Rugbrødschips – den lidt sundere snack

Tilb. tid 30 minutter
Giv de første stjerner!
Rugbrødschips er en super velsmagende sprød snack, der kun bliver endnu bedre med hummus eller en anden dip. Samtidig kan du slippe for madspild.
Antal: 1 portion

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • daggammelt rugbrød – ikke skiveskåret
  • olivenolie
  • flagesalt

Sådan gør du: 

  • Skær rugbrødet i ultratynde skiver med en skarp brødkniv. Skær dem i trekanter. Bred skiverne ud på bagepapir (ved varmluft kan du lave to plader samtidig).
  • Pensl rugbrødet med lidt olivenolie – eller brug en oliesprayflaske, hvis du har. Sæt dem i ovnen ved 130 grader i ca. 30 minutter. Eller til de er helt sprøde.
  • Drys med flagesalt. Og spis!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Supernemme chips af daggammelt rugbrød

Rugbrødschips er næsten nemmere at lave end det er at gå ned og købe dem. Og det er i hvert fald meget, meget billigere. Det vigtigste er, at du har købt et helt rugbrød, altså ikke i skiver. For du skal selv skære det i ultratynde skiver. Så er det nemmest at få dem sprøde.

Hvad kan du bruge rugbrødschips til?

Eller skal vi sige: Hvad kan du ikke bruge rugbrødschips til? Jeg bruger dem fx til:

Grøn bønnehummus med krydderurter
Bønnehummus er en virkelig cremet hummus lavet af butter beans. Den bliver flot grøn, når du blender krydderurter med.
Gå til opskrift
Bønnehummus - grøn hummus med krydderurter
Hokkaidosuppe med kokosmælk, ingefær, appelsin og chili
En smuk og mættende suppe, du sagtens kan servere både på en hverdag og for gæster. Bare gi' den gas med god topping.
Gå til opskrift
Hokkaidosuppe med ingefær, appelsin og chili

Holdbarhed for rugbrødschips

Opbevar dine hjemmelavede chips i en lufttæt beholder, fx et glas med skruelåg. Så holder de sig sprøde i ugevis. Og HVIS du nu ikke fik lavet dem helt sprøde i første omgang, eller de alligevel er blevet lidt triste – så giv dem 5 minutter ved 150 grader. Knas – så er de sprøde igen.

Andre rugbrødssnacks?

Rugbrødssnacks kan være mange forskellige ting – og de kan også være lidt søde, hvis du foretrækker det. Jeg bager små rugbrødsboller med tranebær og nødder – eller med chokolade (chokorug), og det synes jeg er en meget lækker snack på turen eller til en ulvetime.

Til suppe og salater kan du lave rugbrødscroutoner, der både knaser, smager og mætter.

Rugbrødssnacks med tranebær og nødder
Rugbrød tryllet om til en snack, der både mætter og smager dejligt – som den er. Og helt sikkert også med smør.
Gå til opskrift
Rugbrødssnack med tranebær og nødder
Chokorug – bag dem selv!
Du kender nok de himmelske chokorug fra Lagkagehuset. Hvorfor ikke bage dem selv? Tro mig, det bliver de kun endnu bedre af. Og billigere …
Gå til opskrift
Chokorug - sådan bager du dem selv!
Rugbrødscroutoner til suppe og salat
Har du en rest rugbrød i skabet? Eller vil du gerne have sprøde croutoner med noget gods i til din suppe eller salat – så lav rugbrødscroutoner. Der er også gode bare som en snack.
Gå til opskrift
Rugbrødscroutoner til suppe og salat
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: