Rød pesto med peberfrugt
Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Rød pesto med bagt peberfrugt

Rød pesto med peberfrugt – fyldig, smagfuld og nem at lave. Perfekt til pasta, brød og som dip. Få opskriften og mine bedste tips her!

Trænger din pasta, din sandwich eller din dip-sult til en ny smag, så er rød pesto et godt bud. Den er kommet lidt sent ind i mit liv, men nu er den da kommet for at blive! En nem genvej til ekstra smag i mange ting – og til hurtig aftensmad!

Rød pesto med peberfrugt – smagen af sol og sommer

Der er noget ved kombinationen af røde peberfrugter og soltørrede tomater, der bare smager af ferie. Af Toscana, varme aftener og et lidt fedtet focacciabrød. Og det er lige præcis den stemning, rød pesto med peberfrugt kan ramme.

Jeg laver den året rundt, men den smager altid bedst, når jeg trænger til lidt solskin. Dét smager den af, og når den kan fremkaldes på bare et kvarters tid, har jeg ikke noget at betænke mig på.

Rød pesto med peberfrugt

Rød pesto med peberfrugt

Giv de første stjerner!
En herlig rød pesto til pastasalater, sandwiches og som dip. Intens i smagen og populær at finde i mit køleskab – og i fryseren.
Antal: 1 glas

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 200 g rød peber (1-2 rød peber)
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g soltørrede tomater (i olie, drænede)
  • 75 g solsikkekerner
  • 40 g olivenolie
  • 1 tsk rød balsamico
  • ¼ tsk salt

Sådan gør du: 

  • Skær peberfrugt i kvarte, og fjern stok og kerner. Læg peberfrugtstykkerne på et stykke bagepapir med skindet opad, og sæt dem under ovnens grill 4-6 minutter. Skindet skal blive delvist sort. Tag dem ud, og dæk dem med låg eller plastfilm. Lad dem køle lidt af, så du kan håndtere dem. Fjern så skindet med en urtekniv, og kasser det.
  • Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver. Blend peberfrugt og hvidløg med drænede soltørrede tomater, solsikkekerner, olivenolie, balsamico og salt. Du bestemmer, hvor grov den skal være.
  • Smag til med salt og balsamico.
  • Opbevar den røde pesto i et skoldet patentglas i køleskabet. Eller frys ned i mindre portioner.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Hvad kan du bruge røde pesto til?

Oftest bruger jeg rød pesto med peberfrugt lige som jeg bruger den klassiske grønne pesto: Som smagsgiver til pasta, sandwich eller simpelthen direkte i saucen til en ret, smagen passer til. På den måde er den smart at have på lager – den giver lynhurtigt smagen et ekstra kick og gør maden lidt mere interessant.

Du kan fx:

  • Smøre den på et godt stykke surdejsbrød og toppe med avocado og frisk basilikum.
  • Røre den i nykogt pasta og servere med ovnbagte grøntsager og evt. nogle tilberedte hvide bønner. En ret i sig selv.
  • Bruge den som spread i sandwich eller wraps – gerne sammen med grillet grønt og salat.
  • Servere den som dip til grøntsagsstave eller knækbrød.
  • Bruge den som en del af en buffet eller til tapas.

Jeg kan også finde på at bruge den som base i en pizza – i stedet for tomatsovs – og det fungerede overraskende godt! Prøv fx sammen med artiskokhjerter og mozzarella.

Pestoens italienske rødder – med mit eget twist

Klassisk italiensk pesto er selvfølgelig grøn og med basilikum og pinjekerner. Men italienerne laver faktisk mange slags pesto – og der er ingen, der siger, den absolut skal være grøn.

Denne version med rød peber og soltørrede tomater minder mere om den sicilianske pesto rosso, men jeg har justeret lidt: Solsikkekerner i stedet for pinjekerner (fordi de både er billigere og lettere at finde), en smule rød balsamico for syre og dybde, og så selvfølgelig de grillede peberfrugter, som giver både sødme og fylde.

Og nej, det er ikke et krav, at du står med en gasbrænder for at få skindet af peberfrugterne. Ovnens grill klarer det fint. Bagefter kan du bare lade dem dampe lidt under låg, så skindet løsner sig. Nemt og helt uden drama.

Rød pesto – variationer og fif

Jeg laver tit små justeringer alt efter, hvad skabe og skuffer kan bidrage med:

  • Har du ikke rød balsamico, så brug almindelig balsamico eller lidt citronsaft.
  • Du kan sagtens bruge cashewnødder i stedet for solsikkekerner.
  • Vil du have den stærkere? Tilsæt et nip chili eller en skefuld harissa.
  • Ønsker du mere ostet smag? Tilsæt lidt revet parmesan – eller gærflager, hvis den skal være vegansk.

Hvis du ikke lige får brugt et helt glas med det samme, så frys resten ned i små bøtter. Det gør jeg selv – og det er som at have små smagspakker klar i fryseren til travle dage. Pastaret på nul-komma-fem, fx.

Andre gode dips

Jeg er fan af dips. Faktisk er det tit en dip, der lige gør pastaen, kartoffelfritterne, ostemaden, pitabrødet … osv. lidt sjovere. Og hvis du altid har lidt dip på lager, kan du hurtigt få en lidt mere interessant aftensmad.

Prøv fx:

Himmelsk peanutbutter dip og peanutdressing
Alle de gode asiatiske smage er samlet i én hurtig dip. Supergod til grønsagsstave – og hvis du fortynder, er det også en himmelsk dressing til fx nudelsalat.
Gå til opskrift
Peanutbutter dip - magi til dine grønsager
Fetacreme med hvidløg
Den bløde, salte fetacreme er rigtig god som dip, som spread i sandwich eller tilbehør til andre retter.
Gå til opskrift
Fetacreme med hvidløg
Oliventapenade med parmesan
Hjemmelavet oliventapenade har den store fordel, at du selv bestemmer, hvad du putter i. Lækker bare til et stykke brød, tapas eller tilbehør.
Gå til opskrift
Oliventapenade med parmesan


Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: