Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Råsyltede rabarber er forårets rabarber på glas - klar til salat, dessert, morgenmad eller hvad du har lyst til. Supernemt og smagfuldt!
Råsyltede rabarber er den hurtigste genvej til at få maj måneds smukke røde farve i alverdens retter – i salater, i desserter, på morgengrøden eller yoghurten. Eller måske som det lidt frække tilbehør til en fisk på panden (eller grillen)?
Jeg kunne ikke vælge, så du får to varianter:
Lidt efter temperament kan begge typer faktisk gå fint i salater. Prøv fx en salat med spidskål eller en salat med asparges og peanutdressing.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Normalt har jeg bare syltet rabarberne med sukker og krydderier – men hvis du kun vil bruge dem til salat, kan du også sylte med eddike. Og evt. springe krydderierne over.
Nedenfor får du to opskrifter at vælge imellem – den sukkersøde og den mere sure med eddike.
Råsyltede rabarber betyder, at rabarberne ikke er kogt. Men helt rå rabarber kan irritere maven, fordi de indeholder antrakinonglykosider. Derfor anbefaler jeg to ting:
Man kan også reducere mængden af antrakinonglykosider ved at skrælle rabarberstænglerne, da koncentrationen åbenbart er størst i overfladen. Men så går pointen jo lidt af rabarberne.
Allervigtigst: Spis ALDRIG rabarberbladene. De er direkte giftige.
Når jeg laver råsyltede rabarber uden eddike, laver jeg dem næsten altid med ingefær, fordi jeg er vild med kombinationen. Og den går godt til både salater, dessert og på en yoghurt om morgenen.
Men du kan også forsøge dig med andre smage. Prøv fx at erstatte ingefær med:
De søde råsyltede rabarber smager fremragende med et scoop vaniljeis!
De søde uden eddike: Når rabarberne ikke er kogt eller konserveret med fx eddike, skal du ikke regne med, der holder så længe. Sukker virker dog også konserverende, så en uges tid i køleskabet kan de godt holde sig. Måske også længere. Men det ér en syltemetode, der lægger op til hurtig ekspedition. Så hvis du har en rest – brug den på din morgenmad eller smut ned og køb en liter is … 🙂
De syrlige med eddike: Når du konserverer med eddike, får rabarberne en væsentlig længere holdbarhed. Det er nok mest et spørgsmål om, at de taber farven med tiden, så jeg vil anbefale, du spiser dem inden for en uge eller to.
Lagen fra de syltede rabarber smager helt magisk. Så brug den endelig i din salatdressing. Her er det en fordel at sylte med eddike, for så har du en rabarbereddike, der virkelig får smagsløgene til at synge! Bare bland 1 del eddike med 2-3 dele olie, lidt salt og peber og evt. dijonsennep efter smag.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)