Læs mere

"/> Spidskålssalat med koriander og råsyltede rabarber - Muttionline Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Spidskålssalat med koriander og råsyltede rabarber

Spidskålssalat med koriander og råsyltede rabarber er en frisk spidskålsvariant, der smager af forår. Og lidt af østen, for jeg råsylter rabarber i ingefær.

Råsyltede rabarber er i øvrigt noget af det nemmeste – og det kan live op på lidt af hvert. For eksempel også på en koldskål!

Eneste lille hurdle er, at rabarberne skal være friske, så det gælder om at slå til i rabarbersæsonen. Heldigvis nåede jeg lige at få syltet et frisk bundt inden de pludselig var væk fra hylderne. Men hvis du har rabarber i haven, kan du sikkert trække den en tid endnu.

Spidskålssalat med koriander og råsyltede rabarber

Spidskålssalat med asisatisk touch

Hvis du har kigget lidt i mit salatarkiv, har du sikkert opdaget, at jeg er stor fan af spidskålssalater – og gerne med koriander. Heldigvis findes der utallige variationer over temaet, og her i rabarbersæsonen må jeg naturligvis eksperimentere med dem. Og ingefær.

Denne her spidskålssalat skulle også mætte i min madpakke så den fik både avocado og kogt quinoa. Hvis du bruger den som tilbehør, kan du evt. udelade quinoa.

Opskrift på spidskålssalat med koriander og råsyltede rabarber

Salater

Rækker til: 2 som måltidssalat

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: Trækketid for rabarber 2-24 timer

Til de råsyltede rabarber skal du bruge:

  • 2-4 stængler rabarber, efter tykkelse
  • 2 cm frisk ingefær
  • 3 spsk rørsukker

Til dressingen skal du bruge:

  • Saften fra de råsyltede rabarber
  • 1 spsk limesaft
  • 3 spsk olivenolie
  • salt

Til salaten skal du bruge:

  • 300 g kogt, afkølet quinoa
  • 400 spidskål
  • 2 avocados
  • 1 spsk limesaft
  • 25 stilke frisk koriander
  • 1/2 dl usaltede ristede peanuts

Sådan laver du råsyltede rabarber:

  1. Rens rabarberne og snit dem i små stykker. Vend dem med fint revet ingefær og sukker, læg låg på og lad dem trække i mindst to timer i køleskabet – gerne en dags tid, så bliver der mere saft til dressingen. Vend rundt et par gange undervejs.

Sådan laver du dressingen:

  1. Si saften fra de råsyltede rabarber, og bland den med 1 spsk limesaft, 3 spsk olivenolie og et nip salt.

Sådan laver du spidskålssalaten:

  1. Start med at skylle og koge quinoa med lidt salt efter anvisning på pakken. Køl af. Og imens …

  2. Snit spidskålen fint – i hånden eller på mandolinjern.

  3. Snit avocadokødet i tern. Dryp og vend ternene med limesaft. Skyl, pil og hak koriander meget groft.

  4. Vend afkølet quinoa, spidskål, koriander og avocadotern sammen, og spred ud på et salatfad. Fordel rabarber og ristede peanuts over. Hæld dressingen over til sidst.

Tip!

Sylt rabarberne dagen før (eller lav dobbelt portion, så du har til dagen efter). Så afgiver de mere saft, der smager pivgodt i dressingen.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.