
Spidskålssalat med koriander og råsyltede rabarber er en frisk spidskålsvariant, der smager af forår. Og lidt af østen, for jeg råsylter rabarber i ingefær.
Råsyltede rabarber er i øvrigt noget af det nemmeste – og det kan live op på lidt af hvert. For eksempel også på en koldskål!
Eneste lille hurdle er, at rabarberne skal være friske, så det gælder om at slå til i rabarbersæsonen. Heldigvis nåede jeg lige at få syltet et frisk bundt inden de pludselig var væk fra hylderne. Men hvis du har rabarber i haven, kan du sikkert trække den en tid endnu.

Spidskålssalat med asiatisk touch
Hvis du har kigget lidt i mit salatarkiv, har du sikkert opdaget, at jeg er stor fan af spidskålssalater – og gerne med koriander. Heldigvis findes der utallige variationer over temaet, og her i rabarbersæsonen må jeg naturligvis eksperimentere med dem. Og ingefær.
Denne her spidskålssalat skulle også mætte i min madpakke så den fik både avocado og kogt quinoa. Hvis du bruger den som tilbehør, kan du evt. udelade quinoa.
To slags syltede rabarber
Da jeg lavede salaten første gang, var det med råsyltede rabarber. De er lynsyltet bare med sukker og ingefær.
Hvis du har lyst til at lave en større portion syltede rabarber, vil jeg anbefale, at du også bruger eddike, som du koger op med sukker og vand. Tilsætter krydderier (fx ingefær), og hælder det over rabarberne. De holder længere, og du kan lave en stor portion. Jeg laver typisk af et helt bundt rabarber ad gangen.
Og eddikelagen er genial i salatdressingen!