Scan for at gå til opskrift
Spidskålssalat med råsyltede rabarber
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Trækketid 2 timer t
Samlet 2 timer t 30 minutter min
Til de råsyltede rabarber skal du bruge:
- 75 g friske rabarber
- 10 g frisk ingefær
- 3 spsk rørsukker
- ½ dl vand
Til dressingen skal du bruge:
- 2 spsk lage fra de råsyltede rabarber
- 1 lime (saften (gem lidt til senere))
- 3 spsk olie
- salt
Til salaten skal du også bruge:
- 2 dl quinoa
- 3 dl vand
- salt (til quinoa)
- 400 g spidskål
- 2 avocado
- 1 bundt frisk koriander
- ½ dl ristede peanuts (helst usaltede)
Sådan sylter du rabarberne:
Skyl og trim rabarberne. Skær dem i tynde skiver (1/2 cm ca.), og pres dem godt sammen i et opbevaringsglas.
Trim ingefæren, og skær den i papirtynde skiver eller små tern.
Kog vand, sukker og ingefær op i en kasserolle, og lad det simre, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen over rabarberne. Sæt låg på.
Sæt rabarberne i køleskabet. Vend evt. rundt på glasset en gang imellem. Rabarberne kan spises efter en time eller to, men de er endnu bedre i morgen.
Sådan laver du dressingen:
Sådan laver du spidskålssalaten:
Skyl og kog quinoa. Køl af. Og imens …
Snit spidskålen fint – i hånden eller på mandolinjern.
Snit avocadokødet i tern. Dryp og vend ternene med limesaft. Skyl, pil og hak koriander meget groft.
Vend afkølet quinoa, spidskål, koriander og avocadotern sammen, og spred ud på et salatfad. Fordel rabarber og ristede peanuts over. Hæld dressingen over til sidst.