Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Spidskålssalat med koriander og råsyltede rabarber

Spidskålssalat med råsyltede rabarber

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Trækketid 2 timer
Samlet 2 timer 30 minutter

Ingredienser

Til de råsyltede rabarber skal du bruge:
  • 75 g friske rabarber
  • 10 g frisk ingefær
  • 3 spsk rørsukker
  • ½ dl vand
Til dressingen skal du bruge:
  • 2 spsk lage fra de råsyltede rabarber
  • 1 lime (saften (gem lidt til senere))
  • 3 spsk olie
  • salt
Til salaten skal du også bruge:
  • 2 dl quinoa
  • 3 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 400 g spidskål
  • 2 avocado
  • 1 bundt frisk koriander
  • ½ dl ristede peanuts (helst usaltede)

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan sylter du rabarberne:
  • Skyl og trim rabarberne. Skær dem i tynde skiver (1/2 cm ca.), og pres dem godt sammen i et opbevaringsglas.
  • Trim ingefæren, og skær den i papirtynde skiver eller små tern.
  • Kog vand, sukker og ingefær op i en kasserolle, og lad det simre, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen over rabarberne. Sæt låg på.
  • Sæt rabarberne i køleskabet. Vend evt. rundt på glasset en gang imellem. Rabarberne kan spises efter en time eller to, men de er endnu bedre i morgen.
Sådan laver du dressingen:
  • Si 2 spiseskeer af lagen fra de råsyltede rabarber, og bland den med limesaft, olie og salt.
Sådan laver du spidskålssalaten:
  • Skyl og kog quinoa. Køl af. Og imens …
  • Snit spidskålen fint – i hånden eller på mandolinjern.
  • Snit avocadokødet i tern. Dryp og vend ternene med limesaft. Skyl, pil og hak koriander meget groft.
  • Vend afkølet quinoa, spidskål, koriander og avocadotern sammen, og spred ud på et salatfad. Fordel rabarber og ristede peanuts over. Hæld dressingen over til sidst.