
Vil du lave din egen lækre aspargessalat til frokost? Eller savner du en smuk, grøn og forårsagtig forret med asparges – og smæk på smagen?
Nu er det heldigvis sæson for asparges, og der er ingen ende på, hvor mange slags aspargessalat, der kan komme ud af det. (For eksempel kan du også nappe den helt enkle salat med asparges og parmesan.
Asparges møder Asien
Her får du en frisk og spicy version, der har været en tur forbi det asiatiske køkken. Så den får på alle tangenter med både edamamebønner, rabarber med ingefær og den cremede, spicy peanutdressing. Alt i alt en smuk frokost i det grønne :-)
Eller forret, hvis det var det, du var på jagt efter …

Aspargessalat med smæk på smagen
Som altid slår jeg et ekstra slag for smag i maden, og det gælder også din frokostsalat.
Så dressingen er et kapitel for sig. Friske grønne asparges møder essensen af det asiatiske køkken – med hele det store hallelujakor af soya, ingefær, hvidløg og chili. Bum. Intet mindre.
Nåjo, det skulle da lige være de råsyltede rabarber med ingefær (bare rolig, det er supernemt). De giver lige det frække, syrlige pift. Du kan også bruge bagte rabarber for en lidt blidere konsistens.
Og selvfølgelig – top op med ristede, usaltede peanuts. Knas!

Den aspargessalat er nærmest som at få serveret dessert i utide (hvis man da kan det). Og jo, man må gerne ta’ en portion mere ;-) Hvis fadet altså ikke er tomt endnu …