Go Back
+ personer
Scan for at gå til opskrift
QR Code

Aspargessalat med rabarber og spicy peanutdressing

Antal 4 personer
Forb. tid 35 minutter
Trækketid 1 time
Samlet 1 time 35 minutter

Ingredienser

Til de råsyltede rabarber (til flere gange):
  • 150 g rabarber (helst vin- eller jordbærrabarber)
  • 10 g frisk ingefær
  • 75 g sukker
  • ¾ dl vand
Til salaten skal du bruge:
  • 250 g grønne asparges
  • 2 små hjertesalat
  • 2 forårsløg
  • 1,5 dl pillede edamamebønner (optøede fra frost)
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • ½ dl peanuts (usaltede)
Til dressingen skal du bruge:
  • 1 dl peanutbutter
  • ½ spsk soya eller tamari
  • 1 spsk frisk limesaft
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g frisk revet ingefær
  • finthakket rød chili (efter smag)
  • koldt vand

Tilberedning

Start med at tilberede rabarberne
  • Skyl og trim rabarberne. Skær dem i tynde skiver (1/2 cm ca.), og pres dem godt sammen i et opbevaringsglas.
  • Trim ingefæren, og skær den i papirtynde skiver eller små tern.
  • Kog vand, sukker og ingefær op i en kasserolle, og lad det simre, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen over rabarberne. Sæt låg på.
  • Sæt rabarberne i køleskabet. Vend evt. rundt på glasset en gang imellem. Rabarberne kan spises efter en time (og gemmes i uger).
Så til resten af salaten:
  • Rist peanuts på panden, til de dufter.
  • Knæk bunden af dine asparges, og skyl dem. Snit dem på skrå i helt tynde skiver som rabarberne.
  • Pres limesaft og hvidløg. Trim og riv ingefær fint. Udkern chili, og hak den fint (hvis du bruger). Rør dressingen sammen en i skål. Tilsæt vand, til du får den konsistens, du foretrækker. Smag til.
  • Skyl, tør og snit salaten. Skyl koriander, og pil blade af stænglerne. Snit forårsløg i tynde skrå skiver.
  • Vend salat, asparges, forårsløg og edamamebønner sammen. Fordel rabarberne over, pynt med koriander, og top op med ristede peanuts. Server dressingen ved siden af. Haps!