Scan for at gå til opskrift
Aspargessalat med rabarber og spicy peanutdressing
Forb. tid 35 minutter min
Trækketid 1 time t
Samlet 1 time t 35 minutter min
Til de råsyltede rabarber (til flere gange):
- 150 g rabarber (helst vin- eller jordbærrabarber)
- 10 g frisk ingefær
- 75 g sukker
- ¾ dl vand
Til salaten skal du bruge:
- 250 g grønne asparges
- 2 små hjertesalat
- 2 forårsløg
- 1,5 dl pillede edamamebønner (optøede fra frost)
- 1 håndfuld frisk koriander
- ½ dl peanuts (usaltede)
Til dressingen skal du bruge:
- 1 dl peanutbutter
- ½ spsk soya eller tamari
- 1 spsk frisk limesaft
- 1 fed hvidløg
- 10 g frisk revet ingefær
- finthakket rød chili (efter smag)
- koldt vand
Start med at tilberede rabarberne
Skyl og trim rabarberne. Skær dem i tynde skiver (1/2 cm ca.), og pres dem godt sammen i et opbevaringsglas.
Trim ingefæren, og skær den i papirtynde skiver eller små tern.
Kog vand, sukker og ingefær op i en kasserolle, og lad det simre, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen over rabarberne. Sæt låg på.
Sæt rabarberne i køleskabet. Vend evt. rundt på glasset en gang imellem. Rabarberne kan spises efter en time (og gemmes i uger).
Så til resten af salaten:
Rist peanuts på panden, til de dufter.
Knæk bunden af dine asparges, og skyl dem. Snit dem på skrå i helt tynde skiver som rabarberne.
Pres limesaft og hvidløg. Trim og riv ingefær fint. Udkern chili, og hak den fint (hvis du bruger). Rør dressingen sammen en i skål. Tilsæt vand, til du får den konsistens, du foretrækker. Smag til.
Skyl, tør og snit salaten. Skyl koriander, og pil blade af stænglerne. Snit forårsløg i tynde skrå skiver.
Vend salat, asparges, forårsløg og edamamebønner sammen. Fordel rabarberne over, pynt med koriander, og top op med ristede peanuts. Server dressingen ved siden af. Haps!