Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Råsyltede rabarber med ingefær - til salat og dessert!

Råsyltede rabarber - de søde og de sure

Antal 1 glas
Forb. tid 15 minutter
Trækketid 1 time
Samlet 1 time 15 minutter

Ingredienser

Til de sukkersøde råsyltede rabarber skal du bruge:
  • 175 g rabarber (helst jordbærrabarber )
  • 10 g frisk ingefær (renset vægt (se alternative smage nedenfor))
  • 75 g rørsukker
  • ¾ dl vand
Til de eddikesure syltede rabarber skal du bruge:
  • 175 g rabarber (helst jordbærrabarber )
  • 1 dl lys eddike (fx æblecidereddike)
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan gør du - de sukkersøde:
  • Skyl og trim rabarberne. Bevar så vidt muligt den rødeste del af stænglerne – her sidder det meste af smagen (og den fine farve).
  • Skær rabarberne i tynde skiver (½ cm ca.), og pres dem godt sammen i et opbevaringsglas.
  • Trim ingefæren, og skær den i papirtynde skiver eller små tern.
  • Kog vand, sukker og ingefær op i en kasserolle, og lad det simre, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen over rabarberne. Sæt låg på.
  • Sæt rabarberne i køleskabet. Vend evt. rundt på glasset en gang imellem. Rabarberne kan spises efter en time, men de er endnu bedre i morgen.
Sådan gør du - de eddikesure ;-)
  • Skyl og trim rabarberne. Bevar så vidt muligt den rødeste del af stænglerne – her sidder det meste af smagen (og den fine farve).
  • Snit rabarberne i tynde skiver, ca. 1/2 cm, og pres dem godt ned i et skoldet opbevaringsglas.
  • Kog eddike, sukker og vand op og lad det simre, til sukkeret smelter. Hæld det over rabarberne – og sæt låg på. Lad det køle lidt af, og sæt det i køleskabet. De er bedst, når de har trukket til i morgen.