Scan for at gå til opskrift
Råsyltede rabarber - de søde og de sure
Forb. tid 15 minutter min
Trækketid 1 time t
Samlet 1 time t 15 minutter min
Til de sukkersøde råsyltede rabarber skal du bruge:
- 175 g rabarber (helst jordbærrabarber )
- 10 g frisk ingefær (renset vægt (se alternative smage nedenfor))
- 75 g rørsukker
- ¾ dl vand
Til de eddikesure syltede rabarber skal du bruge:
- 175 g rabarber (helst jordbærrabarber )
- 1 dl lys eddike (fx æblecidereddike)
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
Sådan gør du - de sukkersøde:
Skyl og trim rabarberne. Bevar så vidt muligt den rødeste del af stænglerne – her sidder det meste af smagen (og den fine farve).
Skær rabarberne i tynde skiver (½ cm ca.), og pres dem godt sammen i et opbevaringsglas.
Trim ingefæren, og skær den i papirtynde skiver eller små tern.
Kog vand, sukker og ingefær op i en kasserolle, og lad det simre, til sukkeret er opløst. Hæld blandingen over rabarberne. Sæt låg på.
Sæt rabarberne i køleskabet. Vend evt. rundt på glasset en gang imellem. Rabarberne kan spises efter en time, men de er endnu bedre i morgen.
Sådan gør du - de eddikesure ;-)
Skyl og trim rabarberne. Bevar så vidt muligt den rødeste del af stænglerne – her sidder det meste af smagen (og den fine farve).
Snit rabarberne i tynde skiver, ca. 1/2 cm, og pres dem godt ned i et skoldet opbevaringsglas.
Kog eddike, sukker og vand op og lad det simre, til sukkeret smelter. Hæld det over rabarberne – og sæt låg på. Lad det køle lidt af, og sæt det i køleskabet. De er bedst, når de har trukket til i morgen.