Ovnbagt laks med æbler og feta – laks i ovnen

Ovnbagt laks på den helt enkle måde, hvor du får alt i ét fad: Laks, æbler, feta og broccoli. Sund aftensmad, klar på 30 minutter.
Ovnbagt laks med æbler og feta - laks i ovnen

Laks i ovnen er lynhurtig aftensmad – og en nem genvej til et sundt aftenmåltid: Kun 4 ingredienser, max 20 minutters køkkenarbejde, færdig mad på lige godt 1/2 time.

Jeg synes, kunsten er at finde ingredienser, der bliver gode ved samme tilberedningstid, og det fungerer her. Bare sørg for, broccolibuketterne ikke bliver ALT for små – de må gerne have lidt bid. Æblerne bliver søde og bløde og spiller max sammen med den salte feta. Bare glæd dig.

Ovnbagt laks med æbler og feta - laks i ovnen

Laks i ovnen med æbler og feta

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet 27 minutter
Giv de første stjerner!
En skøn kombination af laks, broccoli, sødlige æbler og salt feta. Det hele tilberedt i ovnen – så enkelt.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til laksen skal du bruge:

  • 4 stykker laks (portionsstykker)
  • 3 æbler (syrlige, fx Elstar)
  • 100 g feta
  • friskkværnet peber
  • salt

Til ovnbagt broccoli skal du bruge:

  • 500 g broccoli
  • 4 spsk olivenolie
  • friskkværnet peber
  • salt

Evt. yderligere tilbehør:

  • spaghetti (ca. 75 g tørret pasta pr. person)
  • olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • oliven

Sådan gør du: 

  • Start med broccolien: Skyl den og skær den i små buketter, hvor stilkene ikke er for tykke. Skær stokken i små tern. Vend i olie, salt og peber.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Beklæd ovnens bradepande med bagepapir, og læg laksen med lidt afstand mellem stykkerne. Krydr med salt og peber.
  • Fordel broccolibuketterne rundt om laksen. Snit æblerne i fine både, og fordel dem over laksen. Krydr æblerne med salt og peber. Smuldr til sidst fetaosten henover.
  • Sæt bradepanden ind i ovnen. Giv det i første omgang 12 minutter, til laksen er gennemstegt, og fetaosten har taget lidt farve. Stegetiden kan variere lidt efter, hvor tyk laksen er.
  • Kog evt. pasta, mens laksen er i ovnen. Vend den i presset hvidløg, olivenolie og gode oliven.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Du får et måltid propfuldt af sunde sager:

  • Laks med bl.a. D-vitamin (især vigtigt om vinteren), Omega-3, selen (antioxidant) og protein, der mætter. Husk at tage vildlaks eller laks mærket med Ø-, MSC- eller ASC-mærket.
  • Broccoli propfuld af vitaminer, antioxidanter og fibre (og en skøn farve). Husk at tage den økologiske uden sprøjtemidler.
  • Æbler med masser af vitaminer, mineraler og sporstoffer, fibre og antioxidanter. Køb de danske, der er langt mindre sprøjtede end de udenlandske. Eller økologiske 🙂
  • Feta. Ja, okay. Protein og kalk får du, men fetaosten er der nok mest for smagens skyld.
Ovnbagt laks med æbler og feta - laks i ovnen

Ovnbagt laks til 4, 6 eller 8 personer

Opskriften er til 4 personer, men hvis I er flere til bords, er ovnbagt laks stadig noget af det nemmeste: Lav den direkte på din bageplade, og husk at bruge bagepapir stadigvæk 🙂

  • Til 6-8 personer: Laks, æbler og feta på den ene bageplade, broccoli på den anden. Du kan bage pladerne samtidig, når du bruger varmluft.
Ovnbagt laks med æbler og feta - laks i ovnen

Mere tilbehør til laks?

Mens retten er i ovnen, kan du koge spaghetti til. Vend den i et par spsk olivenolie og lidt hvidløg – og en håndfuld af dine yndlingsoliven. Drys med lidt grønt, når du serverer.

Eller lav kartofler eller rodfrugter i ovnen. Start med dem – så er de færdige samtidig med laksen.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: