Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Marcipansnegle med hindbær er en virkelig lækker variation over kanelsnegle. Supersnaskede snegle med både sød marcipanremonce og syrlige hindbær. Og glasur, selvfølgelig.

Jeg er vild med kombinationen af hindbær og marcipan (den finder du også her!), og hvorfor ikke gentage succesen i noget så klassisk som en snegl? Hvis du har lidt hindbær i haven eller i fryseren (eller i supermarkedets fryser), er du hurtigt klar til at bage marcipansnegle med hindbær.
Her i familien bliver glasur ofte til romglasur, og det får du også her. Valgfrit, selvfølgelig.
Marcipansnegle adskiller sig fra klassiske kanelsnegle ved, at fyldet primært består af smør, sukker og marcipan – frem for smør, sukker og kanel. Det giver en sødere og mere konfektagtig smag.
De har en snasket, blød midte og en let karamelliseret overflade, især når de bages tæt i bradepande. Hindbærrene i denne opskrift giver desuden en let syrlighed, der balancerer den fede remonce.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du kan selvfølgelig bage sneglene enkeltvis på en bageplade, men jeg er blevet ret forelsket i at bage snegle i form.
Når du bager snegle med marcipan i bradepande, bibeholder du mere fugt i både dej og fyld. Sneglene hæver op mod hinanden, så de bliver ekstra bløde og svampede – uden tørre kanter. Og det er ret genialt, når man gerne vil ha’ en snegl med masser af remonce, der ellers nemt kan løbe ud.
Bradepandebagning giver også en flot samlet kage, der er nem at servere som et helt stykke til gæster eller brække op i mindre bidder. En praktisk løsning, især hvis du laver marcipansnegle til brunch, fødselsdag eller fryseren. Eller til en ‘præ-bryllups-brunch’, som jeg gjorde her.
Opskriften giver 12 stk. i min (store direktør-)størrelse, og det passer med 3*4 stk. i min bradepande. Den er 22 * 33 cm.
Husk bagepapir under!
Hvis du hellere vil lave små muffinsnegle, kan du se mit forslag til udrulning og opdeling her. Bemærk, at opskriften på de små muffinsnegle kun er halvt så stor som denne.

De hjemmebagte snegle er nok noget af det mest populære, jeg kan sætte på bordet. Luftige, bløde og søde – og de kan jo laves i utallige varianter. Også som snurrer!
Nå, men her får du et par forslag mere i samme boldgade:



Vil du serverer marcipansneglene til morgen eller brunch – men har du ikke lyst til at stå op før en vis herre får sine hjemmesko på – kan du sagtens lave opskriften om til koldhævede snegle. Så laver du sneglene klar om aftenen, sætter dem til at koldhæve i køleskabet natten over og lader dem vågne på køkkenbordet, mens du tager dit morgenbad morgenen efter. Sådan gør du:

Ja, det kan du da! Bare frys dem ned, før du giver dem glasur på. De kan holde sig 3-4 måneder ved minus 18 grader. Så du kan faktisk næsten nå at glemme, du har dem – og blive glædeligt overrasket, når du pludselig finder dem alligevel.
Tip: En god ide at skrive dato på posen.
Opvarmning af marcipansnegle tager ikke mange minutter. Hvis de kommer direkte fra fryseren:
I ovnen: Varm dem op forsigtigt ved max 150 grader i ca. 5 minutter.
I mikroovnen: 30-45 sekunder ved fuld effekt pr. marcipansnegl.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)