Marcipansnegle med hindbær – i bradepande

Marcipansnegle med hindbær er en virkelig lækker variation over kanelsnegle. Supersnaskede snegle med både sød marcipanremonce og syrlige hindbær. Og glasur, selvfølgelig.

Marcipansnegle med hindbær

Jeg er vild med kombinationen af hindbær og marcipan (den finder du også her!), og hvorfor ikke gentage succesen i noget så klassisk som en snegl? Hvis du har lidt hindbær i haven eller i fryseren (eller i supermarkedets fryser), er du hurtigt klar til at bage marcipansnegle med hindbær.

Her i familien bliver glasur ofte til romglasur, og det får du også her. Valgfrit, selvfølgelig.

Marcipansnegle med hindbær opskrift

Marcipansnegle med hindbær

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet 2 timer 45 minutter
Giv de første stjerner!
Snaskede marcipansnegle med et syrligt svirp af hindbær. Bagt i bradepande, så du får fugtige snegle uden tørre kanter.
Antal: 12 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til dejen skal du bruge:

  • 25 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g sukker
  • ½ tsk salt (fint)
  • 500 g mel
  • 100 g smør

Til remoncen skal du bruge:

  • 125 g smør
  • 150 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 150 g hindbær (optøede eller friske)
  • 1 spsk majsstivelse (fx Maizena)

Topping

  • 3 spsk rom
  • 150 g flormelis (ca.)
  • Hindbærstøv
  • 15 pistacienødder (hakkede)

Sådan gør du: 

  • Opløs gæren i lidt mælk, og ælt dejen grundigt på maskine – uden smørret (5-8 minutter). Skær så smørret i tern, og ælt dejen, til smørret er helt fordelt, og dejen er blød og lækker. Dæk den med plast eller låg, og lad den hæve lunt, til den er synligt hævet (20-30 procent).
  • Imens: Mos hindbærrene, fx på en tallerken med en gaffel.
  • Riv marcipanen groft, og rør den med sukker, smør og majsstivelse, til massen er jævn. Brug evt. røremaskine eller håndpisker. Rør hindbærmosen i marcipanremoncen.
  • Rul dejen til til en firkant på ca. 30 x 50 cm. Smør hindbærremoncen jævnt ud, og rul dejen sammen til en roulade på 30 cm (altså på den korte led). Den strækker sig gerne lidt, og det er fint, hvis den bliver godt 35 cm lang. Skær den op i 12 lige tykke skiver (ca. 3 cm). Læg så sneglene op i bradepanden – 3 på den ene led, 4 på den anden.
  • Tip: Hvis enderne er lidt uregelmæssige, kan du skære dem fra og bage dem i to små muffinforme. Så er der en hurtig smagsprøve – skal kun bage 12-15 min.
  • Lad sneglene hæve på køkkenbordet 1/2 times tid.
  • Tænd så ovnen på 180 grader varmluft.
  • Sæt marcipansneglene ind, når ovnen er helt varm. Bag dem, til sneglene er lysebrune – ca. 20 minutter. Tag dem ud, og løft dem i bagepapiret ud af formen. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Tip: For ekstra luftige snegle: Sæt en ekstra bageplade ind i ovnen, og hæld 1/2 dl kogende vand i den, når du sætter sneglene ind.
  • Rør flormelis og rom sammen til en lidt tyk glasur. Hak pistacienødder.
  • Fordel glasuren over sneglene, og drys med hindbærstøv og hakkede pistacienødder.

Muttis tips

Du kan også lave koldhævede marcipansnegle, så du kan gøre dem klar om aftenen og bage næste morgen. Se fremgangsmåden nedenfor.
Hvis du hellere vil have små snegle, kan du lave dem mindre og bage dem i muffinforme. Jeg har skrevet en guide til det længere nede.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Bag sneglene i bradepande

Du kan selvfølgelig bage sneglene enkeltvis på en bageplade, men jeg er blevet ret forelsket i at bage snegle i form. Det holder så godt på fyldet, og der bliver ingen tørre kanter.

Opskriften giver 12 stk. i min (store direktør-)størrelse, og det passer med 3*4 stk. i min bradepande. Den er 22 * 33 cm.

Husk bagepapir under!

Hvis du hellere vil lave små muffinsnegle, kan du se mit forslag til udrulning og opdeling her. Bemærk, at opskriften på de små muffinsnegle kun er halvt så stor som denne.

Andre snegle til brunch – til kaffen – eller til jul!

Luksus kanelsnegle med ekstra krydderi
Små, superlækre kanelsnegle med ekstra krydderi, den helt rigtige svampede følelse og en helt særlig glasur!
Gå til opskrift
Luksus kanelsnegle med ekstra krydderi
Små blåbærsnegle med marcipan
Små bløde og luftige snegle med blåbærremonce er en delikat lille kage til kaffen eller til brunch.
Gå til opskrift
Blåbærsnegle i muffinforme
Julesnegle med marcipan
Små, bløde snegle fyldt med rød marcipanremonce – et meget fristende alternativ til æbleskiverne, når du serverer gløgg i december.
Gå til opskrift
Julesnegle med marcipan

Koldhævede marcipansnegle?

Vil du serverer marcipansneglene til morgen eller brunch – men har du ikke lyst til at stå op før en vis herre får sine hjemmesko på – kan du sagtens lave opskriften om til koldhævede snegle. Så laver du sneglene klar om aftenen, sætter dem til at koldhæve i køleskabet natten over og lader dem vågne på køkkenbordet, mens du tager dit morgenbad morgenen efter. Sådan gør du:

  • Brug kun 5-10 g gær
  • Følg ellers opskriftens punkt 1-3
  • Lad de færdigformede snegle hæve i fadet/bradepanden i køleskabet natten over (eller 6-16 timer). Tag dem ud, og lad dem vågne ved stuetemperatur en times tid, fx mens du går i bad, laver kaffe og dækker bord.
  • Fortsæt ved opskriftens punkt 5.
 Selv tak!

Kan man fryse marcipansnegle?

Ja, det kan man da! Bare frys dem ned, før du giver dem glasur på. De kan holde sig 3-4 måneder ved minus 18 grader. Så du kan faktisk næsten nå at glemme, du har dem – og blive glædeligt overrasket, når du pludselig finder dem alligevel.

Tip: En god ide at skrive dato på posen.

Hvordan skal jeg så tø dem op igen?

Opvarmning af marcipansnegle tager ikke mange minutter. Hvis de kommer direkte fra fryseren:

I ovnen: Varm dem op forsigtigt ved max 150 grader i ca. 5 minutter.

I mikroovnen: 30-45 sekunder ved fuld effekt pr. marcipansnegl.

Marcipansnegle med hindbær
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: