Følg med her:
Marcipansnegle med hindbær – i bradepande
Marcipansnegle med hindbær
Jeg er vild med kombinationen af hindbær og marcipan (den finder du også her!), og hvorfor ikke gentage succesen i noget så klassisk som en snegl? Hvis du har lidt hindbær i haven eller i fryseren (eller i supermarkedets fryser), er du hurtigt klar til at bage marcipansnegle med hindbær.
Her i familien bliver glasur ofte til romglasur, og det får du også her. Valgfrit, selvfølgelig.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Til dejen skal du bruge:
- 25 g gær
- 2,5 dl mælk
- 1 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 50 g sukker
- ½ tsk salt (fint)
- 500 g mel
- 100 g smør
Til remoncen skal du bruge:
- 125 g smør
- 150 g sukker
- 150 g marcipan
- 150 g hindbær (optøede eller friske)
- 1 spsk majsstivelse (fx Maizena)
Topping
- 3 spsk rom
- 150 g flormelis (ca.)
- Hindbærstøv
- 15 pistacienødder (hakkede)
Sådan gør du:
- Opløs gæren i lidt mælk, og ælt dejen grundigt på maskine – uden smørret (5-8 minutter). Skær så smørret i tern, og ælt dejen, til smørret er helt fordelt, og dejen er blød og lækker. Dæk den med plast eller låg, og lad den hæve lunt, til den er synligt hævet (20-30 procent).
- Imens: Mos hindbærrene, fx på en tallerken med en gaffel.
- Riv marcipanen groft, og rør den med sukker, smør og majsstivelse, til massen er jævn. Brug evt. røremaskine eller håndpisker. Rør hindbærmosen i marcipanremoncen.
- Rul dejen til til en firkant på ca. 30 x 50 cm. Smør hindbærremoncen jævnt ud, og rul dejen sammen til en roulade på 30 cm (altså på den korte led). Den strækker sig gerne lidt, og det er fint, hvis den bliver godt 35 cm lang. Skær den op i 12 lige tykke skiver (ca. 3 cm). Læg så sneglene op i bradepanden – 3 på den ene led, 4 på den anden.
- Tip: Hvis enderne er lidt uregelmæssige, kan du skære dem fra og bage dem i to små muffinforme. Så er der en hurtig smagsprøve – skal kun bage 12-15 min.
- Lad sneglene hæve på køkkenbordet 1/2 times tid.
- Tænd så ovnen på 180 grader varmluft.
- Sæt marcipansneglene ind, når ovnen er helt varm. Bag dem, til sneglene er lysebrune – ca. 20 minutter. Tag dem ud, og løft dem i bagepapiret ud af formen. Lad dem køle af på en bagerist.
- Tip: For ekstra luftige snegle: Sæt en ekstra bageplade ind i ovnen, og hæld 1/2 dl kogende vand i den, når du sætter sneglene ind.
- Rør flormelis og rom sammen til en lidt tyk glasur. Hak pistacienødder.
- Fordel glasuren over sneglene, og drys med hindbærstøv og hakkede pistacienødder.
Muttis tips
Bag sneglene i bradepande
Du kan selvfølgelig bage sneglene enkeltvis på en bageplade, men jeg er blevet ret forelsket i at bage snegle i form. Det holder så godt på fyldet, og der bliver ingen tørre kanter.
Opskriften giver 12 stk. i min (store direktør-)størrelse, og det passer med 3*4 stk. i min bradepande. Den er 22 * 33 cm.
Husk bagepapir under!
Hvis du hellere vil lave små muffinsnegle, kan du se mit forslag til udrulning og opdeling her. Bemærk, at opskriften på de små muffinsnegle kun er halvt så stor som denne.
Andre snegle til brunch – til kaffen – eller til jul!
Koldhævede marcipansnegle?
Vil du serverer marcipansneglene til morgen eller brunch – men har du ikke lyst til at stå op før en vis herre får sine hjemmesko på – kan du sagtens lave opskriften om til koldhævede snegle. Så laver du sneglene klar om aftenen, sætter dem til at koldhæve i køleskabet natten over og lader dem vågne på køkkenbordet, mens du tager dit morgenbad morgenen efter. Sådan gør du:
- Brug kun 5-10 g gær
- Følg ellers opskriftens punkt 1-3
- Lad de færdigformede snegle hæve i fadet/bradepanden i køleskabet natten over (eller 6-16 timer). Tag dem ud, og lad dem vågne ved stuetemperatur en times tid, fx mens du går i bad, laver kaffe og dækker bord.
- Fortsæt ved opskriftens punkt 5.
Kan man fryse marcipansnegle?
Ja, det kan man da! Bare frys dem ned, før du giver dem glasur på. De kan holde sig 3-4 måneder ved minus 18 grader. Så du kan faktisk næsten nå at glemme, du har dem – og blive glædeligt overrasket, når du pludselig finder dem alligevel.
Tip: En god ide at skrive dato på posen.
Hvordan skal jeg så tø dem op igen?
Opvarmning af marcipansnegle tager ikke mange minutter. Hvis de kommer direkte fra fryseren:
I ovnen: Varm dem op forsigtigt ved max 150 grader i ca. 5 minutter.
I mikroovnen: 30-45 sekunder ved fuld effekt pr. marcipansnegl.