Luksus kanelsnegle er en opskrift, jeg fik ideen til fra en serie, der var på DR for mange år siden – Det søde liv. Det er kanelsnegle med ekstra skud krydderi i dejen, men deres store mængder smør tog jeg ikke med mig. Så her får du en god mellemting – de smager virkelig af noget, og de er på ingen måde sunde, men snaskede, svampede, bløde, lækre …
Luksuskanelsnegle – de bedste kanelsnegle!
Oprindeligt har jeg arvet min opskrift på kanelsnegle fra min mor, og hun elskede at eksperimentere. Det har jeg også arvet. Så jeg har både overtaget nogle af hendes improvisationer og lavet mine egne.
Først min mors:
- Hvis du er til fuldkornsmel, så prøv at skifte lidt af melet til groft mel. Nu skal man nok ikke tro, at fuldkornsmel gør kanelsnegle sunde, men det giver et andet bid. Du kan jo prøve.
- Glasuren. I min mors køkken blev glasur ofte til romglasur. I mit køkken gør det næsten altid. Prøv!
Og så mine:
- Krydderier. Jeg elsker kanel, og jeg elsker kanelsnegle endnu højere, når de også får kardemomme og ingefær.
- Lav kanelsnegle i form. Enten små i muffinforme eller store i bradepande, så du får en kanelsneglekage. Når du bager dem i forme, bliver de endnu mere snaskede, for der går ikke et gram snask til spilde.
Men altså – bag dine kanelsnegle i muffinforme eller i bradepande (eller springform) – eller bare på en plade. De er altid et hit, lige fra morgenmad og brunch til kaffetid og aftensnack.
Min bradepande er 22 * 33 cm, og den passer til portionen, hvis du laver 12 gode store kanelsnegle (3 * 4 stk. i bradepanden).
Hvis du laver dem i muffinforme, vil jeg anbefale, at du laver dem meget mindre. Jeg fik 32 små af portionen.
Du kan fryse luksus kanelsnegle i 3-4 måneder
Hvis I ikke får spist alle sneglene den dag, de er bagt, kan du fryse dem ned. Bare vent med at give dem glasur, til de tager dem op af fryseren igen. Gærbrød med fedtstof holder sig fint 3-4 måneder ved -18 grader.
Tip: En god ide at skrive dato på posen.
Hvordan skal jeg så tø dem op igen?
Opvarmning af kanelsnegle går lynhurtigt. Hvis de kommer direkte fra fryseren:
I ovnen: Varm dem op forsigtigt ved max 150 grader i ca. 5 minutter, så smager de helt friskbagte.
I mikroovnen: 30 sekunder ved fuld effekt pr. kanelsnegl.
Jeg tog en flok snegle med på arbejde, og det vakte udelt begejstring. “Det er nok den bedste kanelsnegl, jeg nogensinde har smagt”, som en kollega sagde. Alligevel vil jeg overveje at bruge lidt mindre ingefær næste gang, den smagte meget igennem, men den var også meget frisk og stærk. Måske ville lidt nelliker gøre sig godt i stedet?
OBS til alle, der tvivler det mindste: Romglasuren er et kæmpe hit. Prøv det!
Tusind tak for dejlig kommentar, Bente! Og for ideer til flere krydderieksperimenter 👍 Både ingefær og nelliker kan være ret dominerende, det ved vi fra julebagningen. Men også magiske, så absolut en test værd. Tak! Kh