Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Luksus kanelsnegle med ekstra krydderi

Luksus kanelsnegle er en opskrift, jeg fik ideen til fra en serie, der var på DR for mange år siden – Det søde liv. Det er kanelsnegle med ekstra skud krydderi i dejen, men deres store mængder smør tog jeg ikke med mig. Så her får du en god mellemting – de smager virkelig af noget, og de er på ingen måde sunde, men snaskede, svampede, bløde, lækre …

Kanelsnegle er mit svage punkt …

Kanelsnegle er en af de ting, der kan hive mig ind i 7eleven, bare jeg ser skiltet. Og det er altså ikke fordi, kanelsneglene i 7eleven er noget særligt, men bare tanken om duften …! Og jo, jeg er også en af dem, der absolut skal have en kanelgiffel i Ikea … Indrømmet – jeg har en svaghed for bagværk med kanel.

Luksus kanelsnegle med ekstra krydderi

Du kan fryse luksus kanelsnegle i 3-4 måneder

Hvis I ikke får spist alle sneglene den dag, de er bagt, kan du fryse dem ned. Bare vent med at give dem glasur, til de tager dem op af fryseren igen. Gærbrød med fedtstof holder sig fint 3-4 måneder ved -18 grader.

Er du lige så vild med kanel som mig, så prøv også:

G

Luksus kanelsnegle med ekstra krydderi

Desserter og kager, Morgenmad og brunch

Rækker til: ca. 40 stk.

Forberedelse: 10-16 timer

Tilberedning: 12-15 minutter

Til dejen skal du bruge:

  • 10 g gær (hvis du har travlt, tager du 50 g) + 1 spsk vand
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 tsk vanillepulver (ikke -sukker) - eller korn fra en vanillestang
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk kardemomme
  • 1 spsk std. ingefær
  • 50 g sukker
  • 8 g salt (ca. 1 tsk fint salt)
  • 525 g hvedemel
  • 100 g smør

Til remoncen skal du bruge:

  • 225 g blødt smør
  • 225 g farin
  • 3 spsk kanel

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i vandet, og rør dejen sammen på maskine – uden smørret i første omgang. Ælt til dejen er helt jævn og lidt tung i det.

  2. Skær smørret i tern, og tilsæt det. Rør igen til dejen er helt jævn, og til den slipper skålen – nu er den også blødere. Sæt den til at hæve en times tid ved stuetemperatur.

  3. Rør remoncen sammen.

  4. Rul dejen ud til ca. 75 cm x 30 cm.

  5. Smør remoncen på, rul dejen sammen, så du får en ca. 80 cm lang rulle, og skær i skiver, der er ca. 2,5 cm tykke = ca. 32 stk.

  6. Beklæd enten springforme eller en bradepande med bagepapir – eller smør muffinforme med smør. Placer sneglene i formene. Dæk med plastfolie eller put formene i en pose, og sæt den i køleskabet 8-15 timer.

  7. Tag sneglene ud af køleskabet, og lad dem vågne på køkkenbordet en times tid.

  8. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Sæt sneglene ind, når ovnen er helt varm. De skal have 12-15 minutter.

  9. Lad sneglene køle af på en bagerist.

  10. Rør en god tyk glasur af rom og flormelis, og fordel den over sneglene. Klar …!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Luksus kanelsnegle – den hurtige version

Bager du med 50 g gær, laver du dejen på samme måde – men:

  • Når du har skåret rullen op til snegle, kan du vælge at sætte sneglene på bagepapir på en plade. Tip: Fold den lille yderste snip af dejen ind under sneglen, når du sætter den på bagepapiret. Så folder den sig ikke ud, når den bliver bagt.
  • Lad sneglene efterhæve en halv times tid, og tænd så ovnen på 200 grader varmluft . Sæt sneglene ind, når ovnen er helt varm.
  • Bag sneglene 12-15 minutter.

 

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.