Scan for at gå til opskrift
Luksus kanelsnegle med ekstra krydderi
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Hævetid 10 timer t
Samlet 10 timer t 57 minutter min
Til dejen skal du bruge:
- 10 g gær (50 g, hvis du ikke vil koldhæve)
- 1 spsk vand
- 3 dl mælk
- 2 æg
- 1 tsk vanillepulver
- 1 spsk stødt kanel
- 1 spsk stødt kardemomme
- 1 spsk stødt ingefær
- 50 g sukker
- 8 g salt (ca. 1 tsk fint salt)
- 525 g hvedemel
- 100 g smør
Til remoncen skal du bruge:
- 225 g smør (stuetemperatur)
- 225 g farin
- 3 spsk kanel
Du kan også bage store direktør-luksus-kanelsnegle.
Portionen giver så 12 stk. i en bradepande på ca. 22 * 33 cm. Se fremgangsmåden nedenfor.
Opløs gæren i vandet, og rør dejen sammen på maskine – uden smørret i første omgang. Ælt til dejen er helt jævn og lidt tung i det.
Skær smørret i tern, og tilsæt det. Rør igen til dejen er helt jævn, og til den slipper skålen – nu er den også blødere. Sæt den til at hæve en times tid ved stuetemperatur.
Rør remoncen sammen.
Rul dejen ud til ca. 75 cm x 30 cm. Smør remoncen på helt ud til kanten, og rul dejen sammen, så du får en rulle, der er ca. 80 cm lang. Skær den i skiver på ca. 2,5 cm – med brødkniv eller sytråd, se pkt. 4.
Smør muffinformene, og placer sneglene i dem.
Dæk med plastfolie, og sæt kanelsneglene i køleskabet 8-15 timer.
Efter koldhævning: Tag sneglene ud af køleskabet, og lad dem vågne på køkkenbordet en times tid.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Sæt sneglene ind, når ovnen er helt varm. Giv dem 12 minutter, måske lidt mere. Tip: For ekstra luftige snegle: Sæt en ekstra bageplade ind i ovnen, og hæld 1/2 dl kogende vand i den, når du sætter sneglene ind. Lad sneglene køle af på en bagerist.
Rør en god tyk glasur af rom og flormelis, og fordel den over sneglene. Klar …!