Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Marcipansnegle med hindbær opskrift

Marcipansnegle med hindbær

Antal 12 stk.
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet 2 timer 45 minutter

Ingredienser

Til dejen skal du bruge:
  • 25 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g sukker
  • ½ tsk salt (fint)
  • 500 g mel
  • 100 g smør
Til remoncen skal du bruge:
  • 125 g smør
  • 150 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 150 g hindbær (optøede eller friske)
  • 1 spsk majsstivelse (fx Maizena)
Topping
  • 3 spsk rom
  • 150 g flormelis (ca.)
  • Hindbærstøv
  • 15 pistacienødder (hakkede)

Kokkens noter

Du kan også lave koldhævede marcipansnegle, så du kan gøre dem klar om aftenen og bage næste morgen. Se fremgangsmåden nedenfor.
Hvis du hellere vil have små snegle, kan du lave dem mindre og bage dem i muffinforme. Jeg har skrevet en guide til det længere nede.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Opløs gæren i lidt mælk, og ælt dejen grundigt på maskine – uden smørret (5-8 minutter). Skær så smørret i tern, og ælt dejen, til smørret er helt fordelt, og dejen er blød og lækker. Dæk den med plast eller låg, og lad den hæve lunt, til den er synligt hævet (20-30 procent).
  • Imens: Mos hindbærrene, fx på en tallerken med en gaffel.
  • Riv marcipanen groft, og rør den med sukker, smør og majsstivelse, til massen er jævn. Brug evt. røremaskine eller håndpisker. Rør hindbærmosen i marcipanremoncen.
  • Rul dejen til til en firkant på ca. 30 x 50 cm. Smør hindbærremoncen jævnt ud, og rul dejen sammen til en roulade på 30 cm (altså på den korte led). Den strækker sig gerne lidt, og det er fint, hvis den bliver godt 35 cm lang. Skær den op i 12 lige tykke skiver (ca. 3 cm). Læg så sneglene op i bradepanden – 3 på den ene led, 4 på den anden.
  • Tip: Hvis enderne er lidt uregelmæssige, kan du skære dem fra og bage dem i to små muffinforme. Så er der en hurtig smagsprøve – skal kun bage 12-15 min.
  • Lad sneglene hæve på køkkenbordet 1/2 times tid.
  • Tænd så ovnen på 180 grader varmluft.
  • Sæt marcipansneglene ind, når ovnen er helt varm. Bag dem, til sneglene er lysebrune – ca. 20 minutter. Tag dem ud, og løft dem i bagepapiret ud af formen. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Tip: For ekstra luftige snegle: Sæt en ekstra bageplade ind i ovnen, og hæld 1/2 dl kogende vand i den, når du sætter sneglene ind.
  • Rør flormelis og rom sammen til en lidt tyk glasur. Hak pistacienødder.
  • Fordel glasuren over sneglene, og drys med hindbærstøv og hakkede pistacienødder.