
Rabarbertærte med marcipan er den lækreste tærte til dessert – hvis du altså elsker rabarber og marcipan. Marcipanmassen – der også hedder frangipane, hvis det skal være lidt italiensk – er både sød og luftig, og den er et knaldgodt match til de syrlige rabarber.
Rabarbertærten består af 3 dele:
- En mørdejsbund med smør
- Frangipane – en lækker marcipanmasse med æg og smør
- Rabarber!
Du kan sagtens bruge både friske og frosne (optøede) rabarber til tærten. Hvis rabarberne har været frosne, så sørg for, de ikke er alt for våde, når du vender dem i marcipanmassen.

Velfortjent rabarbertærte med marcipan
Jeg bagte rabarbertærten første gang, da min mellemste blev kandidat, og eksamenstid er heldigvis rabarbertid. De fleste gange, når jeg bager kage med rabarber, vælger jeg den klassiske rabarbercrumble, men jeg synes, det skulle være en lidt mere festlig tærte denne gang. En tærte, der kunne serveres i pæne stykker på kagetallerkner. Så det blev en rabarbertærte med marcipan, og jeg bagte den i en aflang tærteform. Bare lidt for sjov.
Du kan forberede rabarbertærten i god tid
Du kan sagtens lave tærtedejen i forvejen og gøre rabarberne klar i god tid. Fx dagen før. Husk også at tage smørret ud til frangipanen i god tid – så går det nemt, når du skal bage tærten.
Tilbehør til rabarbertærten?
Hvad vil du servere til din rabarbertærte? Du får fire forslag:
- Iskoldt flødeskum
- En kugle vaniljeis
- Creme fraiche
- Eller en mix af halvt flødeskum, halvt græsk yoghurt og lidt vaniljesukker.
Den ser så god ud. Har du erfaring med at fryse den?
Kh Julie
Tak Julie – du kan fint fryse den. Bare vær varsom, når du tør den op. Lad den tø ved stuetemperatur (eller i køl), og varm den evt. lidt i ovnen, så bunden bliver sprød igen.
Kh Bodil