Scan for at gå til opskrift
Rabarbertærte med marcipan
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 50 minutter min
Til tærtebunden skal du bruge:
- 150 g mel
- 50 g flormelis
- 90 g koldt smør
- ½ æg (sammenpisket)
- smør (til formen)
Til fyldet skal du bruge:
Til frangipanen skal du bruge:
- 75 g smør (stuetemperatur)
- 60 g sukker
- 140 g marcipan
- 2 æg (delt i blommer og hvider)
- lidt mandelflager til pynt (valgfrit)
Dejen: Mål mel og flormelis af, og pisk ægget sammen med en gaffel. Smuldr smørret i mel og flormelis, og saml dejen hurtigt med æg. Du kan også lave dejen i maskine. Læg dejen i køleskabet 20 minutter – eller mere, og ordn rabarberne imens.
Rabarberne: Skyl rabarberne, og trim enderne (bevar så meget af det røde som muligt. Både for farven og for smagen). Skær dem i korte stykker.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smør en tærteform med smør. Rul dejen ud, og beklæd tærteformen. Prik den med en gaffel, og bag den i ca. 15 minutter.
Nu til frangipanen: Pisk det bløde smør og sukkeret sammen. Riv marcipanen groft og pisk det i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Vask piskerisene, og tør dem grundigt.
Pisk så æggehviderne stive, og rør først den ene halvdel i marcipanmassen – og vend til sidst den anden halvdel i.
Vend halvdelen af rabarberne i frangipanen, og fordel massen på den forbagte tærtebund. Fordel de sidste rabarber over, pres dem en smule ned. Drys evt. med mandelflager.
Bag tærten ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter, til den er lysebrun. Server den lun eller kold.