Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Rabarber crumble verdens bedste med ingefær og appelsin

Rabarber-crumble er en klassiker, vi vender tilbage til igen og igen. Det er der mange grunde til. Ikke bare, at den – lige som alle andre crumbles – har den lækre kombination af blødt og sprødt. Og at den er hurtig og nem. Det geniale er den lidt overraskende kombination af rabarber med ingefær og appelsin. Det stod der vist ikke noget om i min mors kogebøger.

Men heldigvis havde jeg en meget kreativ kok på arbejde, og hun fik lært mig rigtig meget om utraditionelle kombinationer – og smag i det hele taget. Tak Karin.

Eneste ulempe er, at Karins rabarber-crumble forsvinder alt for hurtigt. Til gengæld sidder den ret godt fast på sidebenene.

Opskriften passer til én almindelig tærteform – eller du kan lave den i flere små som portionsanretninger.

Rabarber crumble verdens bedste med ingefær og appelsin

Tip: Andre slags crumble med frugt

Nu hedder den rabarber crumble, men du kan sagtens bruge anden syrlig frugt. Se, hvad der er i sæson. Eller hvad du har i haven eller i fryseren. Eller hvad de har i Netto. Det går også fint.

Vild med rabarber?

Så kig også på:

Scones med rabarber

Tærte med rabarber og marcipan

Koldskål med råsyltede rabarber

Gem

Gem

Rabarber crumble - verdens bedste med ingefær og appelsin

Desserter og kager

Rækker til: 6

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 35 minutter

Til crumble-dejen skal du bruge:

  • 100 g smør
  • 150 g (2,5 dl) mel - eller 3 dl blanding af mel, gryn, müsli og hakkede mandler
  • 1/2 dl sukker

Til rabarberfyldet skal du bruge:

  • 600 g rabarber (bland gerne lidt hindbær eller ribs i)
  • 1 dl sukker
  • saft og reven skal af en økologisk appelsin
  • 15-20 g frisk reven ingefær

Sådan gør du:

  1. Ælt dejen sammen i hånden. Den skal smuldre.

  2. Skær rabarber i små stykker og fordel frugtfyldet med saft, skal, ingefær og sukker i bunden af et ildfast fad, fx et tærtefad.

  3. Smuldr dejen over.

  4. Bag den 30-35 minutter ved 170 grader i varmluft, 200° i over/undervarmeovn.

  5. Server flødeskum eller vaniljeis til. Eller en mix af flødeskum, fed græsk yoghurt og lidt vaniljesukker. Mums.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rabarber crumble verdens bedste med ingefær og appelsin

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Rabarber crumble – verdens bedste med ingefær og appelsin

  1. Den bliver vi ved med at vende tilbage til. Har man ikke nogen øko appelsiner, bliver den også fantastisk – lidt skarpere – med citron. Og i deg hele taget kan man variere efter hvad man har i køkkenet og hvad man har lyst til. Den er god hver gang :-)

    1. So true. Og for mig er der altid den ekstra glæde ved den, at jeg kan sende Karin en varm tanke :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.