
Rabarber-crumble er en klassiker, vi vender tilbage til igen og igen. Det er der mange grunde til. Ikke bare, at den – lige som alle andre crumbles – har den lækre kombination af blødt og sprødt. Og at den er hurtig og nem. Det geniale er den lidt overraskende kombination af rabarber med ingefær og appelsin. Det stod der vist ikke noget om i min mors kogebøger.
Men heldigvis havde jeg en meget kreativ kok på arbejde, og hun fik lært mig rigtig meget om utraditionelle kombinationer – og smag i det hele taget. Tak Karin.
Eneste ulempe er, at Karins rabarber-crumble forsvinder alt for hurtigt. Til gengæld sidder den ret godt fast på sidebenene.
Opskriften passer til én almindelig tærteform – eller du kan lave den i flere små som portionsanretninger.

Tip: Andre slags crumble med frugt
Nu hedder den rabarber crumble, men du kan sagtens bruge anden syrlig frugt. Se, hvad der er i sæson. Eller hvad du har i haven eller i fryseren. Eller hvad de har i Netto. Det går også fint.
Vild med rabarber?
Så kig også på:
Tærte med rabarber og marcipan
Koldskål med råsyltede rabarber
Den bliver vi ved med at vende tilbage til. Har man ikke nogen øko appelsiner, bliver den også fantastisk – lidt skarpere – med citron. Og i deg hele taget kan man variere efter hvad man har i køkkenet og hvad man har lyst til. Den er god hver gang :-)
So true. Og for mig er der altid den ekstra glæde ved den, at jeg kan sende Karin en varm tanke :-)