Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Rabarber crumble verdens bedste med ingefær og appelsin

Rabarbercrumble er en klassiker, vi vender tilbage til igen og igen. Det er der mange grunde til. Ikke bare, at den – lige som alle andre crumbles – har den lækre kombination af blødt og sprødt. Og at den er hurtig og nem.

Det geniale er den lidt overraskende kombination af rabarber med ingefær og appelsin. Det stod der vist ikke noget om i min mors kogebøger. Men det skulle du prøve.

Min søster har også lavet den med citron i stedet for appelsin og er stor fan af det. Godt tænkt, for det er generelt nemmere at få fat i økologiske citroner end appelsiner i rabarbersæsonen.

Rabarbercrumble – hvordan?

Rabarbercrumble er den simpleste dessert, som du nemt kan forberede og bare samle og bage, før den skal serveres. Bare forbered rabarberfyldet for sig og saml smuldredejen i en skål ved siden af. Så er du klar.

Processen er helt enkel:

  1. Skær rabarber i små stykker og bland med sukker, saft, citrusskal og ingefær i bunden af et ildfast fad.
  2. Saml smuldredejen i en skål. Smuldr dejen over.
  3. Bag crumblen den 30-35 minutter ved 170 grader varmluft.
  4. Server med fx flødeskum eller vaniljeis til.

Rabarber med crumble og ingefær, citrus?

Faktisk er min rabarbercrumble ikke helt min egen opfindelse. Historien er, at jeg for en del år siden havde en meget kreativ kok på arbejde, og hun fik lært mig rigtig meget om utraditionelle kombinationer – og smag i det hele taget. Tak Karin. Her blev det rabarbercrumble med ingefær og appelsin, og den har kun én reel ulempe: Den forsvinder alt for hurtigt. Til gengæld sidder den ret godt fast på sidebenene.

Opskriften passer til én almindelig tærteform – eller du kan lave den i flere små som portionsanretninger.

Rabarber crumble verdens bedste med ingefær og appelsin

Tip: Rabarber crumble uden mel

Crumble er heldigvis en meget fleksibel størrelse, og du kan sagtens lave den glutenfrit: Udelad melet, og brug nogle fine (evt. glutenfri) havregryn i stedet. Crumblen kan sagtens hænge sammen uden hvedemel. Og forresten, så skal en crumble jo ikke hænge sammen i traditionel forstand. Den skal smuldre, jo.

Tip: Rabarbercrumble med marcipan eller makroner

Du kan også eksperimentere lidt:

  • Udskift lidt havregryn med 50 g groft revet marcipan i crumblen
  • Prøv andre typer mel, fx spelt eller en rest fra næsten hvad som helst. Dog vil jeg nok ikke forsøge med rugmel.
  • Eller lav din crumble med makroner – knus dem groft og bland dem let i cumblen.

Tip: Andre slags crumble med frugt

Nu hedder den rabarber crumble, men du kan sagtens bruge anden syrlig frugt. Se, hvad der er i sæson. Eller hvad du har i haven eller i fryseren. Eller hvad de har i Netto. Det går også fint.

Vild med rabarber?

Det er jeg også! Så jeg bruger dem både i det søde og i det salte køkken. I den søde afdeling kan du fx prøve:

Gem

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Rabarbercrumble - den bedste!

Desserter og kager

Rækker til: 6

Forberedelse: 20 minutter

Tilberedning: 35 minutter

Til crumble-dejen skal du bruge:

  • 100 g smør

  • 150 g (2,5 dl) mel – eller 3,5 dl blanding af mel, gryn, müsli og hakkede mandler

  • 1/2 dl sukker

Til rabarberfyldet skal du bruge:

  • 600 g rabarber (bland evt. lidt hindbær eller ribs i)

  • 1 dl sukker

  • saft og reven skal af en økologisk appelsin

  • 15-20 g frisk reven ingefær

Sådan gør du:

  1. Ælt dejen sammen i hånden. Den skal smuldre.

  2. Skær rabarber i små stykker og fordel frugtfyldet med saft, skal, ingefær og sukker i bunden af et ildfast fad, fx et tærtefad.

  3. Smuldr dejen over.

  4. Bag den 30-35 minutter ved 170 grader i varmluft, 200° i over/undervarmeovn.

  5. Server flødeskum eller vaniljeis til. Eller en mix af flødeskum, fed græsk yoghurt og lidt vaniljesukker. Mums.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rabarber crumble verdens bedste med ingefær og appelsin

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Rabarbercrumble – verdens bedste!

  1. Den bliver vi ved med at vende tilbage til. Har man ikke nogen øko appelsiner, bliver den også fantastisk – lidt skarpere – med citron. Og i deg hele taget kan man variere efter hvad man har i køkkenet og hvad man har lyst til. Den er god hver gang :-)

    1. So true. Og for mig er der altid den ekstra glæde ved den, at jeg kan sende Karin en varm tanke :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.