Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rabarbercrumble verdens bedste med ingefær og appelsin

Rabarbercrumble - den bedste!

Antal 6
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

Til crumble-dejen skal du bruge:
  • 100 g smør
  • 75 g mel
  • 75 g grove havregryn
  • 25 g mandler
  • 90 g sukker (1 dl)
Til rabarberfyldet skal du bruge:
  • 600 g rabarber (bland evt. lidt hindbær eller ribs i)
  • 125 g sukker (ca. 1,5 dl)
  • 1 spsk majsstivelse (evt.)
  • 1 appelsin (økologisk, du skal bruge både skal og saft)
  • 15 g frisk ingefær
Tilbehør:
  • Flødeskum (eller vaniljeis)

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan gør du:
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Crumbledejen: Hak mandlerne, og ælt crumbledejen sammen i hånden. Den skal smuldre.
  • Fyldet: Skær rabarber i små stykker, og læg dem op i en skål. Hvis du bruger majsstivelse: Vend rabarberstykkerne i majsstivelsen.
  • Riv appelsinskallen fint, og pres saften. Riv ingefær fint. Bland det sammen med rabarberstykker og sukker. Fordel fyldet i et fladt fad, fx et tærtefad.
  • Smuldr crumbledejen over.
  • Bag rabarbercrumblen 25 minutter, eller til den har gyldne toppe.
  • Server straks, eller vent, til den blot er lun.