Scan for at gå til opskrift
Rabarbercrumble - den bedste!
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 45 minutter min
Til crumble-dejen skal du bruge:
- 100 g smør
- 75 g mel
- 75 g grove havregryn
- 25 g mandler
- 90 g sukker (1 dl)
Til rabarberfyldet skal du bruge:
- 600 g rabarber (bland evt. lidt hindbær eller ribs i)
- 125 g sukker (ca. 1,5 dl)
- 1 spsk majsstivelse (evt.)
- 1 appelsin (økologisk, du skal bruge både skal og saft)
- 15 g frisk ingefær
Tilbehør:
- Flødeskum (eller vaniljeis)
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Crumbledejen: Hak mandlerne, og ælt crumbledejen sammen i hånden. Den skal smuldre.
Fyldet: Skær rabarber i små stykker, og læg dem op i en skål. Hvis du bruger majsstivelse: Vend rabarberstykkerne i majsstivelsen.
Riv appelsinskallen fint, og pres saften. Riv ingefær fint. Bland det sammen med rabarberstykker og sukker. Fordel fyldet i et fladt fad, fx et tærtefad.
Smuldr crumbledejen over.
Bag rabarbercrumblen 25 minutter, eller til den har gyldne toppe.
Server straks, eller vent, til den blot er lun.