Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Rabarbertrifli med marcipancrunch og mascarpone

Rabarbertrifli blev vores dessert Sankt Hans aften – og det var fordi, min datter oplyste, at Sankt Hans ‘jo’ er sidste chance, hvis man vil have rabarber. Jeg har nu set rabarber i butikkerne efter Sankt Hans, heldigvis, så der er håb for en portion mere senere. Jeg skynder mig også at lægge rabarber i fryseren, just in case.

(Og jeg skal også nå at lave en glas mere af de syltede rabarber, men det er en anden snak. De er nemlig et supergodt supplement i sæsonens kartoffelsalat!)

Rabarbertrifli – den nemme dessert

Når man kigger sig omkring på bloggen her, kan man godt tro, jeg nærmest lever af boller, kager og desserter. Men faktisk er det snyd. Det er ret sjældent, jeg laver dessert, og jeg er også en anelse doven med det.

Og derfor er jeg fan af trifli! Det tager ca. 10 minutter at lave en rabarberkompot (og så skal den bare køle af). Det tager også omkring 10 minutter at lave den søde, bløde vaniljecreme med mascarpone. Og endelig tager det 25 minutter at lave marcipancrunch. Men bemærk nu lige: Det hele kan laves samtidig! Og det kan forberedes i god tid, så du bare skal samle desserten, lige før du serverer.

Rabarbertrifli med marcipancrunch og mascarpone

Trifli med marcipancrunch

Normalt er en trifli en dessert med makroner, men jeg havde lyst til noget, der havde lidt mere bid. Uden at give køb på smagen. Så jeg lavede en variant af ristede havregryn – og tilsatte hakkede mandler og revet marcipan. Pyha, det er ikke sidste gang! I øvrigt smager det også godt på koldskål og diverse varianter af morgenmad med ske!

Rabarbertrifli med marcipancrunch og mascarpone

Desserter og kager

Rækker til: 4

Forberedelse: 30 minutter

Til rabarberkompotten skal du bruge:

  • 250 g rabarber, helst jordbærrabarber eller vinrabarber
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk vand
  • vaniljesukker efter smag

Til marcipancrunchen skal du bruge:

  • 10 g smør
  • 1 spsk råsukker
  • 40 g havregryn - fine eller grove, som du synes
  • 15 g mandler, groft hakkede
  • 25 g marcipan

Til vaniljecremen skal du bruge:

  • 1,5 dl piskefløde
  • 100 g mascarpone
  • 1 spsk flormelis
  • vaniljepulver eller vaniljesukker efter smag

Sådan gør du:

  1. Til crunch (lav evt. en større portion – så har du til morgenmadsknas og koldskål også): Hæld de tørre ingredienser op i en skål, riv marcipanen groft, og bland godt. Smelt smørret, og bland det i. Fordel det på en bageplade, og rist det ved 150 grader i ca. 15-20 minutter. Lad det køle af på bagepapiret på køkkenbordet. Imens:

  2. Rens og trim rabarberne, og snit dem i små stykker på 1-2 cm. Kog dem blidt med sukker og vand, til de er næsten møre. Smag til med vanilje, og køl kompotten af.

  3. Vaniljecremen: Pisk fløden til skum, ikke for stift. Pisk sukker og vanilje i mascarponen. Tilsæt så flødeskummet lidt af gangen – pas på, du ikke pisker for meget. Evt. bare rør ved håndkraft.

  4. Opbevar kompot og creme på køl, til du vil samle desserten: Start med kompot i bunden, så lidt vaniljecreme og crunch – og gentag, hvis du har et slankt glas som mit. Du kan evt. putte vaniljecremen i en sprøjtepose, så er den nemmere at styre.

  5. Server!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Rabarbertrifli med marcipancrunch og mascarpone

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.