Majsdeller – indonesiske majsfritter

Majsdeller er nemme vegetariske deller fra det indonesiske køkken. Server dem med fx en frisk spidskålssalat og peanutdip - det smager himmelsk!

Opskrift på indonesiske majsdeller

Du kan både bruge friske majs og majs fra dåse eller frost. Men tjek, at majskernerne er søde og lækre – det giver langt de bedste majsdeller.

Se flere tips om tilbehør under opskriften.

Majsdeller - indonesiske majsfritter

Indonesiske majsdeller

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Sprøde majsdeller med dejligt knas af de søde majskerner – og smage fra det indonesiske køkken. En nem snack – eller aftensmad.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 400 g majskerner (ca. 5,5 dl, friske, fra dåse eller optøede fra frost)
  • 6 fed hvidløg
  • 4 skalotteløg
  • 25 g frisk ingefær (renset vægt)
  • 2 rød chili (test og juster)
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 1 dl spiseskefulde hvedemel (måske lidt mere)
  • 2 æg
  • 2,5 tsk soya
  • 3 forårsløg

Til stegning:

  • 2 dl olie

Sådan gør du: 

  • Med friske majs: Start med majskolberne. Tilbered dem (fx i mikroovn: 4 min. ved fuld effekt pr. stk – med alle bladene på). Skær kernerne af kolberne.
  • Kør så halvdelen af majskernerne i en minihakker, til de er ret fint hakkede. Hæld dem i en røreskål sammen med resten af majskernerne.
  • Pil hvidløg og skalotteløg, og skær i mindre stykker. Trim ingefær, og skær i tynde skiver. Fjern kernerne fra chili (og test styrken). Hak så hvidløg, skalotteløg, ingefær og chili fint i minihakkeren. Hæld dem over i røreskålen.
  • Snit forårsløg i tynde skiver, og bland alle ingredienser til farsen. Lad den trække, mens du varmer olien op i en lille, gerne lidt dyb pande.
  • Når olien er varm – steg majsfritterne til de er sprøde og gyldne. Jeg stegte på trin 7 ud af 9.
  • Læg dem på fedtsugende papir (fx køkkenrulle) og server, mens de er varme og sprøde.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tilbehør til majsdeller – et lille ristaffel

I det indonesiske køkken hedder majsdellerne perkedel jagung, men det siger nok ikke en dansker så meget. Men de er en herlig opfindelse, som passer godt ind i både som en snack , en selvstændig ret til aftensmad – og til en lille (eller stor!) servering af ristaffel hele året.

Du kan supplere med fx:

  • Peanutbutter dip
  • Spidskålssalat med mango
  • Ris
  • Naan
  • Satay spyd – med grønt, fisk eller kød
  • Cremet karrysauce
Himmelsk peanutbutter dip og peanutdressing
Alle de gode asiatiske smage er samlet i én hurtig dip. Supergod til grønsagsstave – og hvis du fortynder, er det også en himmelsk dressing til fx nudelsalat.
Gå til opskrift
Peanutbutter dip - magi til dine grønsager
Spidskålsalat med mango
En frisk salat, der passer perfekt til det spicy køkken – både det mexicanske og det indiske. Giv den lidt ekstra heat med chili, hvis du synes.
Gå til opskrift
Salat med mango og spidskål
Naan på panden
De bløde naanbrød er en indisk specialitet, der smager himmelsk til alle de indiske gryderetter. Også gode til enhver suppe.
Gå til opskrift
Naanbrød indiske fladbrød på panden
Satay-marinade til indonesisk satay
Tænk at noget så nemt kan smage så godt. Brug satay-marinaden til alle typer satay – vegetarisk, vegansk eller med kød, fisk og rejer.
Gå til opskrift
Satay - marinade til satay med peanutsauce
Karrysovs med kokosmælk og grønsager
En famlievenlig karrysauce med kokosmælk – og fuld af grønsager, som ingen børn opdager, fordi saucen er blendet helt glat. Du kan selvfølgelig spice den op med ekstra hot karry.
Gå til opskrift
Karrysovs med kokosmælk og grønsager
Majsdeller - indonesiske majsfritter - ristaffel

Med knas og smag

Når jeg laver majsdeller, vil jeg gerne både have det sprøde knas fra majskernerne – og en delle, der kan hænge sammen. Derfor kører jeg ca. 2/3 af majskernerne i en minihakker og bruger resten af majskernerne som de er.

Og smag! Det er jo her, det indonesiske køkken kommer ind i billedet. Med ingefær, chili, gurkemeje og soya – plus selvfølgelig, havde jeg nær sagt, hvidløg.

Server med den altid himmelske peanutdip (som også får alle de gode indonesiske smage) – og smagsoplevelsen er komplet.

Opbevaring og genopvarmning

Hvis du laver en større portion, end der bliver spist, kan du sagtens gemme resterne til en madpakke eller til en anden dag. Selv elsker jeg at finde vegetariske deller i køleskabet, når jeg laver madpakke eller frokost. Her kan du enten spise dem kolde eller lune dem lidt, fx i mikroovnen. Og de er altså også gode med et stykke ristet rugbrød!

Hvis du hellere vil gemme resterne til en anden dag, kan du også fryse majsdellerne ned. De holder sig fint i nogle måneder. Bemærk, at de dog ikke får den samme friskstegte sprødhed, når du varmer dem op igen. Det holder nu ikke mig tilbage. Hvis jeg husker det, tager jeg dem op i god tid, og lader dem tø op i køleskabet – og varmer dem lidt i mikroovnen ved servering.

Majsdeller - indonesiske majsfritter
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: