Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En selleribøf er lækker vegetarisk aftensmad - med eller uden burgerbolle. Her får du opskriften med forslag til lækkert tilbehør.
En selleribøf er lækker vegetarisk aftensmad – med eller uden burgerbolle. Her får du opskriften med forslag til lækkert tilbehør.
Når jeg nu skal være helt ærlig, så er jeg faktisk ikke burgertypen. Både på grund af det med kødet, og fordi jeg ikke er den store mayonnaiseentusiast. Og så er købte burgerboller for det meste en virkelig tam affære.
Men i min (nu lukkede Irma) fandt jeg Jalm&B’s brioche burgerbolle, og den er faktisk bagt, som jeg selv ville have gjort det. Med Thises økologiske smør. Med friske æg fra fritløbende høns. Og med en smag og en krumme, der næsten frister den til at ta’ den til morgenmad, bare sådan. Ristet.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Nå, men egentlig kom jeg fra at kreere en lækker vegetarisk selleribøf. Jeg er helt klart til den slags, hvor man river sellerien og giver den godt med smag. En vegetarisk burgerbøf, om du vil. Så den fik cheddar, og det kan du også bruge i burgeren, hvis du laver sådan en.
Det særlige ved sådan en stor burgerbøf er, at den skal være til at håndtere på panden. Det dur ikke med sådan en lille rund frikadelle, og det kræver lidt ekstra af konsistensen, hvis den skal være stor og flad.
Det lykkedes, så – tada! – vegetarisk burger med selleribøf og avocadospread, here we go.
Hvis du ikke har lyst en vegetarisk selleriburger, kan du forme farsen til lidt mindre selleribøffer og servere dem med noget andet tilbehør. Prøv fx
Opskriften giver 8 selleribøffer i burgerstørrelse. Hvis du tænker, de skal bruges til morgenburgere efter en lang aften i byen, er det en rigtig god idé at lave dem i forvejen. Frys dem ned, og ta’ dem op, du skal bruge. De er hurtigt varmet i ovnen, når du alligevel skal varme bollerne.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Det er nogle af de bedste vegetarbøffer jeg nogensinde har fået og jeg har været vegetar i 43 år🥰 De kan varmt anbefales!
Hej Lauriah,
det er dog den mest fantastiske kommentar – tusind, tusind tak. Jeg er glad for, jeg kan inspirere en så dreven vegetar også.
Kh Bodil