Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Vegetariske nachos med bønner er en ret, der mætter og smager - og du kan lave den på under en halv time. Yes, you can. Og den er seriøst lækker.
De her nachos startede egentlig med bønnerne – refried beans, som på mexicansk går under navnet frijoles refritos (altså bønner, der er tilberedt to gange). Og det er de: Først kogt, så de er møre. Og dernæst stegt på panden med løg, hvidløg og krydderier. Normalt bruger jeg dem som nemt fyld i enchilladas eller quesadillas.
Så var det, jeg fik den ide at hælde et glas taco sauce (aka salsa roja) ned til bønnerne i panden. Tilsætte lidt hakket rød peber. Og gratinere med ost, en god cheddar. Uha, så var der dømt comfort food med mexicansk fortegn. En slags frijoles møder chili møder nachos. Eller chili con nachos, om du vil.
Opskriften passer som aftensmad til to – eller som snack til fire. Hvis du vil lave en hovedret til 4, skal du nok have fat i et stort fad, der kan gå i ovnen.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Vegetar nachos med bønner er ikke bare mexicansk snask på den store klinge. De er nemlig både rigtig gode til en kold øl – og lige så gode dagen derpå, hvis øllerne blev lidt for mange … Her får du masser af sprødt og salt og greasy. Det bedste selskab til sofa og Netflix.
Du kan nemt bikse de vegetariske nachos sammen på under en halv time. Sådan foregår det:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)