Opskrift på tabouleh
Tabouleh salat er en skøn klassiker fra Mellemøsten, fuld af friske krydderurter, og den er dejligt tilbehør til aftensmaden.
Libanesisk persillesalat
Jeg stiftede bekendtskab med tabouleh for mange (mange!) år siden i Aalborg, hvor jeg arbejdede på en libanesisk restaurant. Her stødte jeg også på mange andre hits fra det libanesiske køkken – som hummus, baba ganoush og falafel (med tahinsauce).
I den samme periode boede jeg tæt på grønttorvet, og her lå en mellemøst-grønthandler, der solgte alle de gode varer med opskrifter til. Det er der, jeg fik min opskrift på tabouleh, og den har fulgt mig siden.
Tabouleh med quinoa, bulgur eller couscous
Oprindeligt laver man tabouleh med bulgur eller couscous, men jeg vil altid gerne snige lidt mere protein ind i en salat, og derfor har jeg lavet den med quinoa. Du kan selvfølgelig sagtens bruge enten bulgur eller couscous. Frit valg på alle hylder – og sådan gør du:
- Tilberedning af quinoa: Skyl quinoaen i koldt vand. Kog 2 dl quinoa i 3 dl vand med lidt salt i 13 minutter. Løsn quinoaen med en gaffel.
- Tilberedning af bulgur: Du tilberede bulgur på samme måde som quinoa: Skyl bulguren, og kog 2 dl bulgur i 3 dl vand i 13 minutter.
- Tilberedning af couscous: Mål 1,5 dl couscous og lidt salt af, og placer det i en skål. Overhæld med 1,5 dl kogende vand. Læg låg på, og lad det trække ca. 5 minutter. Brug en gaffel til at løsne couscous’en, og lad den køle af.
Server tabouleh til – lidt af hvert!
Egentlig synes jeg, tabouleh er en fremragende salat til mange retter, ikke kun dem, der smager af Mellemøsten. Men her får du nogle forslag til, hvor den passer ekstra godt ind:
- Falafel – hvis du gerne vil spare på brødet, kan du blot servere persillesalaten i stedet
- Grillmad om sommeren
- Kylling, fx denne opskrift på krydret kyllingefilet i ovnen eller kyllingefrikadellerne
- Diverse vegetariske frikadeller, fx squashfrikadeller eller rødbedebøffer
- Et stykke fisk
- Som en del af en større buffet
I min optik er tabouleh godt tilbehør, fordi det både kan erstatte kartofler/ris/brød/pasta og en salat. Altså, hvis du serverer persillesalaten, behøver du ikke andet tilbehør. Det skulle da lige være en dip ;-)