Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Jeg elsker søde kartofler, og jeg savnede en opskrift på, hvordan de kan blive til nem aftensmad. Det blev til denne simple vegetarret, som smager skønt og mætter dejligt!

Nem opskrift med søde kartofler

Aftensmad skal nogle gange være nem, og derfor er der ikke så meget hokus pokus her. Bare en god kombination, der mætter både mave og sanser:

  • Noget, der mætter: Søde kartofler og kikærter
  • Noget blødt: Bagte løg
  • Noget sprødt: Knasende bagte kikærter
  • Noget syrligt: Granatæble – og et squeeze lime
  • Noget salt og umami: Den nemme tahindressing
  • … og lidt grønt drys: Persille

Husk, at du ikke behøver at skrælle de søde kartofler. Bare gå dem efter, og skur dem godt med en stiv børste. Så får du alle næringsstofferne med (de sidder jo som sædvanlig især lige under skrællen).

Jeg serverer retten solo, som den er, men jeg ville ikke sige nej, hvis nogen fandt på at lave en salat til – eller fandt på at servere den til en rest fra i går eller til en vegetardelle.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Søde kartofler i ovn med kikærter og rødløg

Aftensmad

Rækker til: Hovedret til 2, tilbehør til 4

Du skal bruge:

  • 500 g søde kartofler

  • 2 store eller 4 små rødløg

  • 2 spsk olie

  • 1/2 tsk chiliflager

  • salt og peber

  • 1/2 granatæble

Til de ristede kikærter skal du bruge:

  • 1 dåse kikærter (ca. 240 g drænet)

  • 2 spsk olie

  • 1/4 tsk salt

  • Ca. 2 tsk blandet krydderi af spidskommen, koriander, kanel og evt. en smule allehånde

Til servering, husk også:

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Gør to plader klar med bagepapir.

  2. Vend kikærterne i olie og krydderier, og bred dem ud på den ene bageplade. Sæt den i ovnen (skal have 30-40 minutter).

  3. Skur de søde kartofler og fjern evt. pletter. Skær dem i stænger på ca. 1,5 cm tykkelse. Pil løgene, og skær dem i brede både. Vend det hele i olie, presset hvidløg, chiliflager, salt og peber. Bred det ud på den anden bageplade, og sæt i ovnen (skal have 20-30 minutter).

  4. Lav tahindressingen. Frigør granatæblekernerne og hak persillen.

Server!

  1. Bred søde kartofler og rødløg ud på et fad. Fordel kikærterne over sammen med nogle skefulde dressing. Drys med granatæblekerner, og pynt med lidt frisk persille. Server med ekstra dressing, lime og granatæblekerner.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Søde kartofler – uden blodsukkerchok!

Nu skal det ikke være et foredrag om, hvor sunde de søde kartofler er, men du har måske hørt, at søde kartofler ikke får dit blodsukker til at stige så hurtigt som almindelige kartofler. Og det er der en forklaring på.

Selvom det hedder søde kartofler, og de smager sødt efter en tur i ovnen, så har søde kartofler den fordel, at de har et lavt gykæmisk indeks. Det betyder, at dit blodsukker stiger forholdsvis langsomt i løbet af 2-3 timer, efter du har spist dem. Søde kartofler er altså med til at sikre, at dit blodsukker ikke går bananas, og det kan du mærke som en lang mæthedsfornemmelse. For hvis blodsukkeret stiger hurtigt, falder det også hurtigt – og det giver akut sult.

Hvor almindelige kartofler og fx pitabrød har et glykæmisk indeks på 50-60 stykker, har søde kartofler et glykæmisk indeks på kun 9! Glykæmisk indeks angiver, hvor høj blodsukkerrespons en fødevare giver i forhold til den stigning, den samme mængde glukose vil give. Og det er altså kun 9 % for søde kartofler.

Søde kartofler i ovn med kikærter og rødløg

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.