Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Det her er en rigtig italiensk klassiker: Melanzane alla parmigiana – aubergine med parmesan, lagt i lag som en slags lasagne.

Jeg går næsten aldrig på restaurant i Italien uden at tjekke deres melanzane alla parmigiana. Men status er: Italienerne sparer ikke på fedtet eller mozarellaen, når de laver den. Der er langt mere mozarella end både aubergine og parmesan. Og det kan nogle gange godt blive for meget. Sådan lidt som rejesalat: Find rejen. Her skal man altså bare finde auberginen …

Derfor er der ikke helt så meget mozarella i min melanzana alla parmigiana, og det er ganske enkelt, fordi jeg holder rigtig meget af auberginer, basilikum og tomat. Jeg har allerede én opskrift på den italienske klassiker, og den er bestemt god. Nu har jeg bare to :-) Denne her er med Maries fænomenale pesto, og det bliver den ikke ringere af!

Gem

Opskrift på melanzane alla parmigiana - med pesto

Aftensmad

Rækker til: 4 personer

Du skal bruge:

 • 2 auberginer
 • salt
 • olivenolie
 • 2 kugler mozarella i tynde skiver
 • 4 dl tomat passata (fx Urtekram, tit på tilbud i Netto)
 • 2 fed hvidløg, finthakket eller revet
 • 1 rødløg 1 gulerod, skrællet og revet
 • 1-2 stænger bladselleri eller en stump knoldselleri
 • 2 spsk god olivenolie
 • salt
 • friskkværnet peber
 • 4 spsk pesto, jeg anbefaler absolut Maries opskrift (søg pesto - jeg kan ikke lave link her i opskriften)

Til topping:

 • 1/2 dl friskrevet parmesan

Sådan gør du:

 1. Auberginerne først: Skær dem i 1 cm tykke skiver, drys dem med salt på begge sider, og lad dem hvile en halv times tid. Så bliver det nemmere at få dem helt møre, og du fjerner den lidt bitre smag.
 2. Nu tomatsaucen: Varm olivenolien lidt op, tilsætter hvidløg, rødløg, gulerod og selleri og vend rundt, til det hele er mørt. Ikke for meget varme - så hellere lidt mere tid og tålmodighed. Hæld så tomatpassataen i, varm igennem, og smag til med salt og peber.
 3. Skyl aubergineskiverne, dup dem tørre, og giv dem lidt olivenolie. Steg dem godt møre, enten på en pande eller i ovnen (her er det nemmest at styre oliemængden - du pensler bare med så meget olie, du synes). I ovnen kan du enten bage skiverne ved 180 grader 20 minutters tid eller give dem kortere tid under grillen. Pas på, de ikke pludselig bliver sorte!
 4. Og hvis du ikke allerede har pesto i huset, så er det nu ...
 5. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 6. Læg nu din melanzane alla parmigiana i lag i et fad: tomatsauce, aubergine, lidt pesto, mozarella – så mange gange, der er ingredienser til. Slut af med lidt tomatsauce og parmesan på toppen.
 7. Vupti, ind i en varm ovn, hvor du bager din melanzane alla parmigiana, til toppen er lysebrun og sprød. 10-20 minutter. Hvis du laver dobbelt portion i samme fad (fx til gæster også), så sæt temperaturen på 170 grader og giv den ca. 20 minutter. Din melanzane alla parmigiana bliver kun bedre af at stå og trække, når den er færdig, så bare sluk ovnen, til den skal serveres.

Tip om tilbehør

Melanzane alla parmigiana smager fantastisk i sig selv. Men vil du have lidt at duppe saucen op med, er det ikke dårligt med et stykke godt brød.

Savner du grønt, så prøv grønne bønner, der har været en tur på panden med olivenolie. Drys med flagesalt. Bønnerne må gerne være fra frost.

Haps.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.