Scan for at gå til opskrift
Melanzane alla parmigiana med pesto
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet 50 minutter min
- 3 auberginer
- olivenolie (til auberginer og sauce)
- 3 fed hvidløg
- 100 g rødløg (1-2 stk.)
- 100 g gulerod (ca. 1 stk.)
- 2 stilke bladselleri (eller en stump knoldselleri)
- 6 dl tomatpassata
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt frisk basilikum (bladene)
- 250 g mozarella
- 4 spsk pesto (jeg anbefaler absolut Maries fænomenale pesto)
Skær auberginerne i 1/2-1 cm tykke skiver, og giv dem lidt olivenolie. Steg dem godt møre, enten på en pande eller i ovnen (her er det nemmest at styre oliemængden – du pensler bare med så meget olie, du synes). I ovnen kan du enten bage skiverne ved 180 grader varmluft i 20 minutters tid eller grille dem kortere tid. Hold øje, så de ikke pludselig bliver sorte!
Tip! Du kan bruge købt pesto. Jeg bruger en hjemmelavet: Maries fænomenale pesto - den er lige her. Tomatsaucen: Hak eller riv hvidløg, rødløg, gulerod og selleri – enten i hånden eller i foodprocessor/minihakker.
Varm olivenolien lidt op, tilsæt hvidløg, rødløg, gulerod og selleri og vend rundt, til det hele er mørt. Ikke for meget varme – så hellere lidt mere tid og tålmodighed. Hæld tomatpassataen i, varm igennem. Tilsæt basilikumbladene (gem lidt til pynt), og smag til med salt og peber. Hold saucen varm.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Læg nu din melanzane alla parmigiana i lag i et fad: tomatsauce, aubergine, lidt pesto, mozarella – så mange gange, der er ingredienser til. Slut af med lidt tomatsauce og parmesan på toppen.
Vupti, ind i en varm ovn, hvor du bager din melanzane alla parmigiana, til toppen er lysebrun og sprød, ca. 20 minutter. Hvis du laver dobbelt portion i samme fad (fx til gæster også), så sæt temperaturen på 170 grader og giv den lidt længere tid. Din melanzane alla parmigiana bliver kun bedre af at stå og trække, når den er færdig, så bare sluk ovnen, til den skal serveres.