Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Italiensk parmigiana auberginefadElsker du også auberginer, tomat, basilikum og Italien, er det her et sikkert hit. Jeg brugte det som tilbehør til stegt fisk, men det er garanteret godt til meget andet også – eller som selvstændig ret med salat og brød til. Meget koncentreret i smagen. Du ta’r:

2 auberginer
olivenolie
1 kugle mozarella i tynde skiver
friskrevet parmensan

4 dl tomat passata (fx Urtekram, tit på tilbud i Netto)
2 fed hvidløg, finthakket eller revet
2 spsk god olivenolie
salt
friskkværnet peber
frisk basilikum – en god håndfuld! groft hakket

Sådan:
Auberginerne først: Skær dem i 1 cm tykke skiver, drys dem med salt på begge sider, og lad dem hvile en halv times tid. Så bliver det nemmere at få dem helt møre, og du fjerner den lidt bitre smag.

Til tomatsaucen varmer du olivenolien lidt op, tilsætter hvidløg og vender rundt et øjeblik eller to. Hæld så tomatpassataen i, varm igennem, og slut af med  frisk hakket basilikum, salt og peber.

Skyl nu aubergineskiverne, dup dem tørre, og giv dem lidt olivenolie. Steg dem godt møre, enten på en pande eller under grillen (her er det nemmest at styre oliemængden).

Tænd ovnen på 180 grader.

Læg det nu i lag i et fad: tomatsauce, aubergine, mozarella – så mange gange, der er ingredienser til. Slut af med lidt tomatsauce og parmesan på toppen.

Vupti, ind i en varm ovn, hvor du bager, til toppen er lysebrun og sprød. Ca. 10 minutter.

Du kan drysse lidt ekstra parmesan og basilikum på toppen. Og så kan du godt glæde dig …

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.