Indisk kylling i gryde er fra den søde del af det indiske køkken – og den er en af mine favoritter. En let indisk ret – ikke for fed – og fuld af krydrede kyllingestykker. Men ikke hot krydrede.
Du starter med at marinere kyllingen i krydderierne – bare en halv time gør godt, og imens kan du gøre resten klar. Du kan også sætte kyllingen til at marinere i helt op til et døgn i køleskabet, hvis det passer bedre med din timing.
Indisk – og sødt?
Er indisk ikke normalt meget stærkt? Jo, det kan det sagtens være (tro mig, jeg har prøvet the real thing, så sveden perler ned ad tindingerne), men indisk kan også være mildt og sødt med smagen af frugt.
Her kan jeg takke abrikoserne for sødmen – og det får lidt modspil fra chiliflagerne. Men rigtig stærk er den slet ikke.
Retten er virkelig vanvittig velsmagende, faktisk på favoritmåden. Og mon ikke den kan tilskrives safran?
Indisk kylling både dufter og smager himmelsk, og i min version er den virkelig nem at lave.
Tilbehør til indisk kylling
Saucen til kyllingen smager så absurd godt, at du selvfølgelig skal have noget at søbe den op med. Jeg plejer at koge ris til – men du kan selvfølgelig også bruge indisk naan brød. Hvis du vil have brune ris, så sæt dem over, før du begynder at stege kylligen.
Nu er der jo ikke en verden af grønsager i retten, så jeg vil foreslå, at du også serverer noget grønt ved siden af. Det kan fx være let kogte broccolini eller grønne bønner – eller du kan lave en hvid spidskålssalat, fx denne med koriander og cashews.
Den finder du her. Og hvis du bare har lyst til indisk – så tjek her.
PS. Hvis du hellere vil have en vegetarisk udgave af den indiske ret, så har jeg lavet en med auberginer.