Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Vegetarisk lasagne - muttis grønne lasagne med aubergineMuttis grønne lasagne er en vegetarisk lasagne, der er pivnem at lave, og den smager fantastisk. Italiensk på den grønne måde – men også et hit blandt kødspisere. Vi krydser altid fingre for, der bliver en rest til madpakken dagen efter.

Normalt er lasagne en større øvelse med to saucer – oftest en kødsauce og en bechamelsauce. Jeg har bare aldrig været den store fan af opbagte saucer. Mel, smør – piske – mælk – piske mere – mere mælk osv. Ikke lige mig. I stedet har jeg hældt hytteost direkte i grønsagssaucen. Så ku’ det ikke blive nemmere.

Det mest tidskrævende ved den grønne lasagne er klart auberginerne. Hvis de skal blive rigtig møre, har de bare godt af at ligge og trække med salt en halv times tid eller mere. Og så skal de grilles. Ja, det tager tid. Hvis du ikke har tid til det, se tip 1 nedenfor.

Men hov! Du kan også gøre auberginerne klar dagen i forvejen. Eller mange dage i forvejen – og lægge dem i fryseren, til du skal bruge dem. Det tager de absolut ingen skade af, og du kan lave lasagnen noget hurtigere.

Og nu vi er ved det der med at gøre det nemt: Det er supersmart at lave dobbelt portion vegetarisk lasagne. Se tip 3 nedenfor …

Gem

Opskrift på vegetarisk lasagne med aubergine og spinat

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 1 time

Tilberedning: 40 minutter

Du skal bruge:

  • 2 auberginer
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 gulerod (ikke for stor)
  • 1 lille squash
  • Olivenolie
  • En halv flaske tomatpassata (1 flaske=680 g) Fx Urtekrams. Den ofte er på tilbud i Netto. (Brug den anden halvdel til en tomatsauce en anden dag)
  • 100 g helbladet spinat - frisk eller optøet fra frost (kan udelades)
  • Grønsagsbouillon (fx på flaske eller Herbamare - ca. 1,5 tsk)
  • Grønne krydderier efter smag, fx oregano, basilikum, timian
  • 1 lille dåse økologisk hytteost
  • Lasagneplader - gerne de grove
  • Revet cheddarost eller en kugle frisk mozarella

Sådan gør du:

  1. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs. Drys dem med salt, og lad dem trække en halv times tid eller mere. Skyl dem, dup eller vrid væden af. Dette kan du gøre i god tid før spisetid. Så er du klar til trin 2:
  2. Dryp nu auberginerne med lidt olivenolie og grill dem, til de er møre. Enten i ovnen eller på en grillpande.
  3. Skræl løg, hvidløg og gulerod og hak det fint i minihakker eller foodprocessor. Giv også squashen en tur i minihakkeren. (Hvis du ikke har en minihakker eller foodprocessor, kan du i stedet hakke løg og hvidløg og rive gulerod og squash). Svits det hele i olien ved mellemvarme, til løgene er klare.
  4. Tilsæt tomatpassata, evt. spinat, bouillon og krydderier. Varm det godt igennem.
  5. Ta' gryden af varmen og tilsæt hytteosten. Rør godt rundt, så den ikke smelter sig fast til bunden.
  6. Læg det hele lagvis i et fad. Start med sauce dernæst grillede auberginer og lasagneplader. Gentag, til du ikke har mere. Slut af med aubergineskiver og til sidst sauce - og top op med enten revet cheddarost eller tynde skiver mozarella. Lasagnen bliver bedst, hvis du har mindst 4 lag lasagneplader.
  7. Du kan bage lasagnen både i ovn og mikroovn:
  8. Ovn: 180° 35-40 minutter.
  9. Mikro: 4 minutter ved max effekt (til den er gennemvarm, tjek ved at mærke under bunden af fadet). 30 minutter ved 40 % effekt. 4 minutter grill (husk stativ under fadet).

Tip:

Hvis det skal gå lidt hurtigt, kan du skære auberginerne i tern og stege dem møre i en gryde med olivenolie – mellemvarme. Bland dem i grønsagssaucen.

Tip 2:

Du kan sagtens snyde flere gode grønsager i. Prøv fx med selleri eller fennikel. Eller hvad du nu har fået til overs i køleskabet. Dog – ingen kål ;-)

Tip 3:

Hvis du vil have nem lasagne næste gang, så lav dobbelt portion. Her er det en fordel at fryse saucen og auberginen ned hver for sig. Du kan også sagtens fryse den færdige lasagne. Det er bare lidt upraktisk at fryse et fad ned – det fylder i fryseren og mangler i køkkenet.

Hvad synes du om den vegetariske lasagne?

Hvis du laver lasagnen, vil jeg blive superglad for en kommentar i kommentarfeltet nedenfor. Var den god? Savnede du noget? Gode ideer og ønsker modtages med kyshånd.

Er du instagram-typen, så kigger jeg også gerne med! Bare husk @muttionline og #muttionline – så iler jeg med et hjerte til dig. Eller deler, hvis jeg må.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *