Kartoffelpizza er en ny pizzafavorit herhjemme – sprød og luftig i napoletansk stil. Og med en helt vidunderlig smag af rosmarin. Tricket får du lige her:
Kartoffelpizza med skøn smag af rosmarin
Jeg har set mange opskrifter på kartoffelpizza med rosmarin, men jeg synes sjældent, man rigtig kan smage rosmarinen. Så jeg går lige en lille omvej til ekstra smag: Jeg laver en rosmarinolie (det tager 3 minutter ca.) og vender kartoffelskiverne i den.
Wow, så kan man smage rosmarin, og det er nu en fantastisk makker til kartoflerne.
Giv din kartoffelpizza den bedste pizzabund
Hvis du har travlt, kan du selvfølgelig bruge en købt pizzadej. Men din pizza bliver 100 gange bedre med en hjemmelavet koldhævet pizzadej, hvis du spørger mig.
- Begynd på pizzadejen i god tid. Mindst et døgn før, du vil spise pizza – gerne endnu længere. Så kan du lave koldhævet pizzadej, hvor tiden gør en kæmpe forskel.
- Brug det bedste pizzamel. Helt klassisk vil jeg anbefale Tipo 00, men du kan også vælge manitoba, dansk mariagertoba eller en anden type hvedemel, der har et højt proteinindhold. Mindst 11,5 procent, gerne mere. Så får du en elastisk pizzadej, der kan danne smukke, lækre luftbobler og en sprød og tynd pizzabund.
- Hvis din pizzadej skal lave store lufthuller, du kender fra en napoletansk pizza, skal du ælte din pizzadej, til du kan lave glutentesten. Eller strække og folde – det er altsammen beskrevet i opskriften på min pizzadej.
- Bag pizzaen på et bagestål (reklamelink*). Hvis du virkelig elsker sprød pizza, er bagestålet en god investering (for life). Bagestålet giver også skorpe og blændende luftighed til alt dit andet gær- og surdejsbrød, forresten.
Vil du ha’ kartoffelpizza med mascarpone eller creme fraiche?
Ja, mit svar kan du jo se her i opskriften. Men det skal ikke skille os ad, hvis du foretrækker mascarpone.
Andre variationer af kartoffelpizzaen kan være:
- Riv lidt parmesan over, inden du bager den
- Dryp med pesto, hvis du ikke er så vild med rosmarin
- Lav den uden løg og måske med oliven?
- Du kan selvfølgelig også presse lidt hvidløg i rosmarinolien
Andre gode pizzaer?
Hvid pizza eller rød pizza? I mange år har jeg sværget til de røde, men takket være gode svampe blev jeg også rigtig gode venner med en hvid svampepizza. Og takket være rosmarinolien er kartoffelpizzaen nu også kommet på menuen.
Min all time favorite er en rød pizza med aubergine og oliven. Heldigvis kan man jo bage flere pizzaer ad gangen, så man ikke behøver vælge!
* Reklamelink: Hvis du køber en vare gennem et reklamelink fra muttionline.dk, giver du samtidig en lille skilling til driften af bloggen. Og jeg siger tusind tak – det er min eneste indtægtskilde. Prisen på varen er den samme for dig.