Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Kartoffelpizza er en ny pizzafavorit herhjemme – sprød og luftig i napoletansk stil. Og med en helt vidunderlig smag af rosmarin. Tricket får du lige her:

Kartoffelpizza med skøn smag af rosmarin

Jeg har set mange opskrifter på kartoffelpizza med rosmarin, men jeg synes sjældent, man rigtig kan smage rosmarinen. Så jeg går lige en lille omvej til ekstra smag: Jeg laver en rosmarinolie (det tager 3 minutter ca.) og vender kartoffelskiverne i den.

Wow, så kan man smage rosmarin, og det er nu en fantastisk makker til kartoflerne.

Giv din kartoffelpizza den bedste pizzabund

Hvis du har travlt, kan du selvfølgelig bruge en købt pizzadej. Men din pizza bliver 100 gange bedre med en hjemmelavet koldhævet pizzadej, hvis du spørger mig.

  • Begynd på pizzadejen i god tid. Mindst et døgn før, du vil spise pizza – gerne endnu længere. Så kan du lave koldhævet pizzadej, hvor tiden gør en kæmpe forskel.
  • Brug det bedste pizzamel. Helt klassisk vil jeg anbefale Tipo 00, men du kan også vælge manitoba, dansk mariagertoba eller en anden type hvedemel, der har et højt proteinindhold. Mindst 11,5 procent, gerne mere. Så får du en elastisk pizzadej, der kan danne smukke, lækre luftbobler og en sprød og tynd pizzabund.
  • Hvis din pizzadej skal lave store lufthuller, du kender fra en napoletansk pizza, skal du ælte din pizzadej, til du kan lave glutentesten. Eller strække og folde – det er altsammen beskrevet i opskriften på min pizzadej.
  • Bag pizzaen på et bagestål (reklamelink*). Hvis du virkelig elsker sprød pizza, er bagestålet en god investering (for life). Bagestålet giver også skorpe og blændende luftighed til alt dit andet gær- og surdejsbrød, forresten.

Vil du ha’ kartoffelpizza med mascarpone eller creme fraiche?

Ja, mit svar kan du jo se her i opskriften. Men det skal ikke skille os ad, hvis du foretrækker mascarpone.

Andre variationer af kartoffelpizzaen kan være:

  • Riv lidt parmesan over, inden du bager den
  • Dryp med pesto, hvis du ikke er så vild med rosmarin
  • Lav den uden løg og måske med oliven?
  • Du kan selvfølgelig også presse lidt hvidløg i rosmarinolien

Andre gode pizzaer?

Hvid pizza eller rød pizza? I mange år har jeg sværget til de røde, men takket være gode svampe blev jeg også rigtig gode venner med en hvid svampepizza. Og takket være rosmarinolien er kartoffelpizzaen nu også kommet på menuen.

Min all time favorite er en rød pizza med aubergine og oliven. Heldigvis kan man jo bage flere pizzaer ad gangen, så man ikke behøver vælge!

* Reklamelink: Hvis du køber en vare gennem et reklamelink fra muttionline.dk, giver du samtidig en lille skilling til driften af bloggen. Og jeg siger tusind tak – det er min eneste indtægtskilde. Prisen på varen er den samme for dig.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Kartoffelpizza med rosmarin og rødløg

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 1 døgn

Tilberedning: 10 minutter

Til 4 kartoffelpizzaer skal du bruge:

  • 1 portion koldhævet pizzadej

  • 2-300 g store kartofler, skuret

  • 3 spsk olivenolie

  • 2 kviste frisk rosmarin

  • 2 dl creme fraiche

  • 2 rødløg

Til servering:

  • Flagesalt

  • Friskkværnet peber

  • Frisk rosmarin til pynt

Udstyr:

Sådan gør du:

  1. Lav pizzadejen på dagen i forvejen (du kan også bruge købt pizzadej)

  2. Med bagestål: Tænd ovnen på fuld varme (varmluft) 1 time før spisetid.

    Uden bagestål: Tænd først ovnen ca. 15 minutter før, pizzaen er klar til ovnen.

  3. Tag dejen ud af køleskabet, og del den i 4 lige store dele. Spænd dem op til 4 boller, og læg dem til at slappe af på et meldrysset bord i en halv time. Lav kartofler og løg klar så længe.

  4. Skær kartoflerne i helt tynde skiver, gerne på mandolinjern, og læg dem i koldt vand i 20 minutter (det fjerner noget af stivelsen).

  5. Imens: Lun olivenolien i en lille kasserolle, og tilsæt rosmarinbladene. Sluk, når de begynder at bruse, og køl olien af.

  6. Lad kartoflerne dryppe af, dup dem med et rent viskestykke, og vend dem i rosmarinolien.

  7. Pil rødløg, og snit dem også på mandolinjernet (3-4 mm)

  8. Tag nu dejbollerne en ad gangen, og tryk dem ud til pizzaer med fingrene. Bruger du den koldhævede dej, er den elastisk, så du kan trække i den (og den vil gerne trække sig tilbage). Brug evt. tricket med at hænge pizzabunden over en stor skål, der er dækket med et rent, tørt viskestykke. Så hjælper tyngdekraften lidt til med at trække.

  9. Læg bunden på et stykke bagepapir, og fordel et par spsk creme fraiche i et jævnt lag på den. Læg så kartoffelskiverne taglagt. Kram en håndfuld løgskiver i olierede hænder, og fordel dem på toppen. Giv også kartoffelpizzaen et drys flagesalt og friskkværnet peber. Bag den på bagestålet i 5-10 minutter (afhængigt af temperaturen i din ovn). Pynt med lidt frisk rosmarin, og nyd!

    Hvis du ikke har bagestål, så bare bag pizzaen så varmt, din ovn kan. Bagetiden bliver nok lidt længere.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Kartoffelpizza med creme fraiche, rosmarin og rødløg

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.