Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
græskarfrikadeller med majs og fetacreme

Når det er sæson for græskar, er det også sæson for græskarfrikadeller – lækre vegetarfrikadeller med sprøde majskerner og en lækker fetacreme.

Græskarfrikadeller – med indisk inspiration

Jeg har krydret græskarfrikadellerne med det indiske køkken i baghovedet – hvidløg, spidskommen, paprika, koriander og lidt chili. Og derfor har jeg også smagt fetacremen til, så den minder lidt om raita. Du kan selvfølgelig også lave en helt klassisk raita til. Raitaen finder du en opskrift på her.

Andet tilbehør kan være ovnstegte kartofler eller rodfrugter. Eller en god spidskålssalat med appelsin.

Græskarfrikadeller med majs og fetacreme

Andre vegetarfrikadeller?

Der står ofte vegetarfrikadeller på menuen herhjemme, og jeg laver gerne en stor portion. For de er rigtig gode at bruge både til madpakken – og på en dag, hvor jeg kun lige har tid til at varme noget hurtigt. Du kan sagtens gemme en rest af både græskarfrikadeller og andre vegetarfrikadeller i dybfryseren op til 3 måneder.

Her får du nogle af mine andre favoritter:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Græskarfrikadeller med majs og fetacreme

Aftensmad

Du skal bruge:

  • 250 g græskar, fx butternut squash eller hokkaido (ca. 1/4-1/2 renset græskar)

  • 1 dåse kikærter, skyllede og drænede (240 g drænet vægt)

  • 2 æg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 rød chili

  • 2 tsk stødt spidskommen

  • 2 tsk sød paprika

  • 1 tsk stødt koriander

  • 1/2 tsk salt

  • 1 dl havregryn

  • 2 spsk mel

  • 2-3 dl kogte ris eller quinoa (tilberedt mængde)

  • 3 forårsløg

  • 1 lille dåse majs (150 g drænet)

Til fetacremen skal du bruge:

  • 50 g blød feta eller salatost

  • 2 dl græsk yoghurt

  • 1 håndfuld frisk mynte

  • 1 lille håndfuld frisk koriander (evt.)

  • 1/2 tsk std. koriander (evt).

  • friskkværnet peber

Græskarfrikadeller - sådan gør du:

  1. Start med at koge ris eller quinoa, hvis du ikke har en rest (mængden er ikke så afgørende).

  2. Skræl græskarret, fjern kernerne og riv græskarkødet fint.

  3. Snit forårsløg i tynde skiver, og dræn majs. Bland med græskar, og sæt til side.

  4. Lav nu dejen: Skær hvidløg i skiver. Halver chilien på langs og fjern kernerne – test hvor stærk den er, og skær en passende mængde i skiver. Kør så kikærter, æg, hvidløg, rød chili, spidskommen, paprika, koriander, salt, havregryn og mel til en nogenlunde jævn dej.

  5. Hæld dejen oven i grønsagerne, og tilsæt ris/quinoa. Rør alle ingredienser sammen, og varm en pande op til middelvarme, måske lidt mere (fx 7 ud af 9). Steg græskarfrikadellerne i rigelig olie – 4-5 minutter på hver side. Juster varmen undervejs.

    Tip: Form dellerne med ske og hånd. Dyp skeen i olien mellem hver delle, så klistrer den ikke så meget.

Fetacreme - sådan gør du:

  1. Blend feta og yoghurt til en jævn creme. Tilsæt bladene fra krydderurterne, og blend ikke for længe (du må gerne kunne se grønne stykker). Smag til med de øvrige krydderier.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Græskarfrikadeller med majs og fetacreme

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.