Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Græskarfrikadeller med majs og fetacreme

Græskarfrikadeller med majs og fetacreme

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

Til græskarfrikadellerne:
  • 2,5 dl ris (eller quinoa, tilberedt mængde)
  • 250 g græskar (fx butternut squash eller hokkaido)
  • 3 forårsløg
  • 150 g majskerner (en lille dåse drænet)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 240 g kikærter (en dåse skyllede og drænede)
  • 2 æg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk salt
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk mel
  • olie (til stegning)
Til fetacremen skal du bruge:
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g feta (blød, fx puck)
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • ½ håndfuld frisk koriander (valgfrit)
  • ½ tsk stødt koriander (valgfrit)
  • friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at koge ris eller quinoa, hvis du ikke har en rest (mængden er ikke 100 % afgørende). Tag ca. 1 dl ris/quinoa til 1,5 dl vand plus lidt salt - kog efter anvisning på pakken.
  • Skræl græskarret, fjern kernerne og riv græskarkødet fint.
  • Snit forårsløg i tynde skiver, og dræn majs. Bland med græskar, og sæt til side.
  • Skær hvidløg i skiver. Halver chilien på langs og fjern kernerne – test hvor stærk den er, og skær en passende mængde i skiver. Brug en foodprocessor: Kør så kikærter, æg, hvidløg, rød chili, spidskommen, paprika, koriander, salt, havregryn og mel til en nogenlunde jævn dej.
  • Hæld dejen oven i grønsagerne, og tilsæt kogt ris/quinoa. Rør alle ingredienser sammen, og varm en pande op til middelvarme, måske lidt mere (fx 7 ud af 9). Steg græskarfrikadellerne i rigelig olie – 4-5 minutter på hver side. Juster varmen undervejs.
  • Tip: Form dellerne med ske og hånd. Dyp skeen i olien mellem hver delle, så klistrer den ikke så meget.
Fetacreme - sådan gør du:
  • Pres hvidløg. Blend feta og yoghurt til en jævn creme. Tilsæt hvidløg og bladene fra krydderurterne, og blend ikke for længe (du må gerne kunne se grønne stykker). Smag til med de øvrige krydderier.