Scan for at gå til opskrift
Græskarfrikadeller med majs og fetacreme
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 30 minutter min
Til græskarfrikadellerne:
- 2,5 dl ris (eller quinoa, tilberedt mængde)
- 250 g græskar (fx butternut squash eller hokkaido)
- 3 forårsløg
- 150 g majskerner (en lille dåse drænet)
- 2 fed hvidløg
- 1 rød chili
- 240 g kikærter (en dåse skyllede og drænede)
- 2 æg
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk sød paprika
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk salt
- 1 dl havregryn
- 2 spsk mel
- olie (til stegning)
Til fetacremen skal du bruge:
- 1 fed hvidløg
- 50 g feta (blød, fx puck)
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 håndfuld frisk mynte
- ½ håndfuld frisk koriander (valgfrit)
- ½ tsk stødt koriander (valgfrit)
- friskkværnet peber
Start med at koge ris eller quinoa, hvis du ikke har en rest (mængden er ikke 100 % afgørende). Tag ca. 1 dl ris/quinoa til 1,5 dl vand plus lidt salt - kog efter anvisning på pakken.
Skræl græskarret, fjern kernerne og riv græskarkødet fint.
Snit forårsløg i tynde skiver, og dræn majs. Bland med græskar, og sæt til side.
Skær hvidløg i skiver. Halver chilien på langs og fjern kernerne – test hvor stærk den er, og skær en passende mængde i skiver. Brug en foodprocessor: Kør så kikærter, æg, hvidløg, rød chili, spidskommen, paprika, koriander, salt, havregryn og mel til en nogenlunde jævn dej.
Hæld dejen oven i grønsagerne, og tilsæt kogt ris/quinoa. Rør alle ingredienser sammen, og varm en pande op til middelvarme, måske lidt mere (fx 7 ud af 9). Steg græskarfrikadellerne i rigelig olie – 4-5 minutter på hver side. Juster varmen undervejs.
Tip: Form dellerne med ske og hånd. Dyp skeen i olien mellem hver delle, så klistrer den ikke så meget.
Fetacreme - sådan gør du: