Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Græsk boureki - squashpie a la muttiBoureki er en herlig græsk vegetarret, der egentlig skal laves med squash, løg og kartofler. Plus ost, æg og hvad der ellers står i opskriften. Men jeg er ikke så god til at følge en opskrift alt for slavisk … så jeg fik lavet en lidt anderledes squashpie.

Opskriften her er inspireret af min mor, der havde haft næsen ude i køkkenet på nogle små restauranter i Grækenland. Og det er helt i hendes ånd, at jeg ikke følger hendes oprindelige foreskrifter ;-)

Boureki efter tøm-køleskabet-princippet

Sagen er, at jeg havde lidt andre gode sager i køleskabet – og madspild kan vi jo ikke li’ – så min boureki blev med med squash, løg og hokkaido. Det smagte fremragende.

Forskellen på hokkaido og kartofler er ikke bare farve og smag. Hokkaidoen indeholder ikke så meget stivelse som kartoflerne, så hvis du gerne vil have en mere fast pie, så grib godt ned i kartoffelskuffen.

Jeg er for øvrigt helt overbevist om, at du sagtens kan forsøge dig med andre grønsager og rodfrugter. Prøv dig frem – og få tømt køleskabet :-)

Bourekien er god med en grøn salat til.

Mere smag af Grækenland?

Hvis du er til græske vegetarretter, så tjek også den vegetariske moussaká med græske fladbrød.

Gem

Gem

Opskrift på græsk boureki - squashpie a la Mutti

Aftensmad

Rækker til: 4-5

Forberedelse: 30 minutter

Tilberedning: 45 minutter

Du skal bruge - grønsagerne først:

  • 350 g squash
  • 3 løg
  • 150 g fennikel
  • 200 g hokkaido (du behøver ikke at skrælle)
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie

Til fyldet skal du også bruge:

  • 1 dl fine havregryn
  • 200 g revet/hakket ost (gerne en blanding af feta og cheddar eller mozarella)
  • 2 æg
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk spidskommen

Øverst skal du bruge:

  • 2 plader butterdej
  • 1 æg
  • sesamfrø

Sådan gør du:

  1. Snit alle grønsager i fine skiver, og varm dem op i lidt olie i en gryde, mens du rører rundt. Tag gryden af af varmen, når grønsagerne er næsten møre.
  2. Tilsæt så de øvrige ingredienser til fyldet, og rør det sammen. Hæld fyldet i et fad på ca. 23 x 23 cm.
  3. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  4. Rul butterdejen ud, så den passer til dit fad. Læg den over fyldet, pensl med æg, og drys med sesamfrø. Du kan pensle med æg igen til sidst - så sidder frøene godt fast.
  5. Vupti - bag den i ovnen i ca. 45 minutter, til toppen er gylden.

Måske også noget for dig?

En kommentar til Græsk boureki – eller squashpie á la Mutti

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.