
Confiteret andelår er nok den nemmeste opskrift på mør og lækker and, jeg endnu har prøvet. Og hvis du ikke lige orker at sætte køkkennerverne på højkant juleaften med en hel andesteg i ovnen, er det et rigtig godt alternativ.
Confit de Canard lyder fint og fransk, og resultatet er virkelig lækkert. Men det kræver absolut ingen avancerede køkkenforkundskaber. Andelårene laver du klar i forvejen. Du kan være helt tryg ved, at de er møre som smør – og du behøver ikke tale fransk med dem.
Lad os lige tage overblikket først:
4 nemme trin til confiteret andelår:
- Køb et andelår til hver (eller måske lidt ekstra til de mest sultne) og andefedt til at simre dem i (jeg købte andefedt på frost i føtex)
- Tø andelårene op og lad dem hygge sig med en krydderblanding natten over.
- Børst dem rene, og lad dem snurre i fedtet ca. 3 timer
- Steg dem sprøde på panden eller i ovnen lige før servering.
Og så var der ikke flere trin. Detaljerne får du nedenfor.
Hvilket tilbehør skal der til confiteret andelår?
Jeg gik meget enkelt til værks:
Sprøde, stegte kartofler. Jeg brugte kogte hvide kartofler, som jeg stegte på panden. Det vil også være fint med hasselbackkartofler, brunede kartofler eller en større blanding rodfrugter i ovnen.
Det grønne blev en enkel kombi af grønkål og pigeonæbler, lynstegt på panden i lidt andefedt, serveret med et stænk rød balsamico og et drys ristede valnødder. Det tog ikke mange minutter.
Alternativt kan du lave en god salat, fx en rødkålssalat med sennepsdressing eller en luksus grønkålssalat med appelsin og knas. Saftsusme også lækkert.
Endelig blev der lidt god andefond i bunden af gryden. Da fedtet var blevet koldt, var det nemt at fjerne. Fonden blev varmet og siet til en koncentreret sauce – ikke sovs i rå mængder, men lidt at dryppe med. I opskriften får du også forslag til, hvordan du kan strække den til lidt mere sauce, hvis du synes, det ser lidt fattigt ud.
Confiteret and med lækkert tilbehør – voilá!