Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Chili sin carne er virkelig en livret her i huset - en vegetarisk chili med chokolade. Den får simpelthen smagsløgene til at danse salsa!
Vegetariske gryderetter er en kæmpe favorit herhjemme – og chili sin carne er vel nærmest en klassiker i kategorien. Her får du den med søde kartofler og lidt chokolade, der klæder chilien virkelig godt – plus selvfølgelig grønsager.
Jeg laver altid en god stor portion, så der bliver til mere end én dag. Den vegetariske chili er nemlig også god at fryse ned.
Man behøver heldigvis ikke rejse til Mexico for at blive gode venner med det mexicanske køkken. Selv startede min forelskelse for mange år siden, da jeg arbejde som tjener på Cantina Rosa – nok en af de tidlige mexicanske restauranter i Danmark. Den lå på hjørnet af Jomfru Ane Gade i Aalborg (før gaden druknede HELT i fadøl), og her blev jeg dus med alt fra totopos til guacamole og salsa. Min favorit var faktisk deres mexicanske pizza, men ok, not so Mexican.
Og ethvert måltid blev selvfølgelig indledt med en Margarita, som jeg blev ret skrap til at mixe.
Siden har jeg faktisk været i Mexico, og når jeg sidder der med tæerne i sandet tænker jeg: Fra nu af vil jeg ALTID have lime i mit vand. Lime er indbegrebet af mexicansk smag for mig, så den bruger jeg konsekvent i stedet for citron. Når det skal smage mexicansk, altså.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Chilien her fik jeg første gang for mange år siden hos en veninde – det var dog chili con carne. Jeg skyndte mig at brygge lidt på nogle tilpasninger, så jeg kunne få en vegetarisk chili. Men jeg skylder en STOR tak til Elin for inspirationen!
Chili con carne er jo oprindelig en mexicansk ret med kød (con carne), så det giver ikke rigtig mening at kalde den en chili con carne uden kød. Det er som at sige ‘chili med kød uden kød’ – nå, men nogle udtryk er bare så faste, at vi siger sådan lidt noget sludder alligevel. Nu er det blevet en chili sin carne (uden kød) eller bare en vegetarisk chili, der har fået søde kartofler og grønsager i stedet for kødet.
Server din vegetar chili med lidt godt tilbehør, for eksempel:
Vil du gerne skrue lidt ned for chokoladen og lidt op for grønsagerne, så kig forbi min vegetariske chili med græskar (og andet grønt).
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Tak til mutti :o) for en rigtig god opskrift med skøn og fyldig smag. Dog rigeligt kanel efter min smag.
Godt at høre – og så må du skrue ned for kanelen en anden gang 🙂