Auberginepie med champignons er en sand livret fra en af mine første vegetariske kogebøger, her bare opdateret til dette årtusinde …
Det er en af de opskrifter, jeg aldrig bliver træt af. Aubergine, svampe, koncentreret tomat – og så lige toppet op med cheddarost, der smelter ned over alle herlighederne. Nærmest en vegetarisk pizza pie. Så fås det ikke bedre!
Lige en advarsel: Auberginepie tager tid!
Men du kan forberede det hele dagen i forvejen: Tærtedejen, auberginerne, champignons, tomatsauce og den revne ost.
Og den færdige pie er det hele værd.
Her får du lige en trin-for-trin guide til at samle pien:
Først – rul godt halvdelen af dejen ud, og beklæd din tærteform med den. Husk at smøre formen først.

Nu er bunden forbagt – klar til fyld. Jeg har gjort klar til låg med hjerter – du kan også bare rulle ud til et glat låg i ét stykke.

Bred yoghurt-æggeblandingen ud i bunden, og læg auberginestykkerne ovenpå. Jeg har halveret de lange auberginebåde og lægger den smalle spids ind mod midten.

Fyld de stegte champignons oveni.

Bred den inddampede tomatsauce ud ovenpå.

Drys den revne oste over.

Læg låget på og pens med sammenpisket æg.

Det er ligeledes noget sludder at kalde denne ret for “vegetarisk”
Hej Helene, tak for din kommentar. Desværre forstår jeg den ikke, men måske kan du hjælpe?
I min optik er en ret vegetarisk, hvis den – kort sagt – er uden kød og fisk. Vegetarisk Forening skriver under overskriften: Hvad er en vegetar? – følgende:
Vegetarisme: At leve vegetarisk defineres som den praksis at leve af planteføde (frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø mv.) med eller uden supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.
Mvh Bodil :-)
tak for opskriften – jeg husker den fra jeg var unge og havde bogen ;0)
vil lave den til min datter der er vegetar i dag – glæder mig.
Hej Astrid, tak for din kommentar. Jeg har faktisk stadig bogen! Håber din datter bliver lige så glad for opskriften – den tager tid, men nøj, hvor den er god :-) Kh Bodil