Følg med her:

Få inspiration til en lidt grønnere jul!
Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!
Hjemmebagte honningsnitter er en himmelsk mundfuld jul med honningkage, abrikosmarmelade og en fløjlsblød smørcreme. Toppet med mørk chokolade - uhm.

Der er ganske enkelt ikke den honningkage, jeg ikke har lyst til at bage til jul. Jeg elsker den krydrede smag og den bløde kage – så honningkagesnitterne er bare én af flere i den familie her på bloggen.
Jeg linker til nogle flere under opskriften. Men lad os lige starte her:
Honningkage er en kage, der faktisk kun bliver bedre af at stå og trække nogle dage. Den bliver mere fugtig, så bag den gerne i god tid, inden ud lægger den sammen. Bare stil den køligt, pakket ind i bagepapiret og en plastikpose udenpå.
Når du så har lagt honningsnitterne sammen med abrikosmarmeladen og smørcremen, har den godt af at trække igen. Pak den i bagepapiret, den er bagt i, en plastikpose udenpå, og læg den så gerne i køleskabet. Så kan du tage den ud, skære den op og give den chokolade, når den skal spises. Eller dagen før.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
I min familie elsker vi alt, der smager lidt af honningkager, og derfor må jeg selvfølgelig også have en opskrift på honningsnitter.
Det tager tid at bage honningsnitter, så det er en god idé at lave en slagplan. Selve kagen er supernem – men der er nogle steps fra kagen til de færdige honningsnitter:

Jeg har lagt abrikosmarmelade i kagen sammen med smørcremen. Men du kan også bruge fx:
Eller en anden – gerne intens – yndlingsmarmelade 🙂
Hvis du elsker smagen af honningkage, kan du også prøve:



Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Hej Bodil,
Hvior mange gram mel skal der i?
Jeg tror du har glemt at skrive den i opskriften.
Hov for pokker! Tak for lige at sige til. Der skal 225 g mel i – dejen skal være ret blød og nem at fordele i formen. Pøj pøj med den ❤️ Kh Bodil