Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Ingen jul uden honninghjerter! Vi elsker at bage dem og pynte dem med glasur. Og vi eeeelsker at spise dem!
Honninghjerter har stået på min julebageliste altid. Altid. Bløde honninghjerter smager virkelig af jul – og vi elsker at lege med kulørt glasur. Hvis du er mere minimalist, kan du selvfølgelig nøjes med at pynte med hvid glasur, og det bliver mere stilfuldt 😉
Honninghjerter har desuden den fordel, at de stadig smager godt i februar. Eller marts. Bare dyp i lidt te eller kaffe. Mmm.
(Savner du opskriften på brosten, der plejer at være her – så finder du dem lige her. De har nemlig fået deres egen side).
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis det skal være helt rigtigt, skal du være i god tid – som i rigtig god tid. Lave fordej en måned i forvejen. Men altså, det her har fungeret for mig i årtier: Du kan lave dej om morgenen, bage sidst på dagen og pynte inden sengetid. Honninghjerterne bliver bare først bløde, når de har ligget koldt i nogle dage.
Så den nogenlunde hurtige version, som jeg anbefaler, lyder sådan her:
Dag 1: Lav dejen. Lad den hvile køligt til dagen efter (et koldt bryggers eller altan/terrasse er fint) .
Dag 2: Tag dejen ind på køkkenbordet et par timer før, du vil bage. Bag honninghjerterne.
Dag 3-6: Lad dine honningherter ligge i køleskabet (eller i koldt bryggers) i en skål med et fugtigt klæde over. Så bliver de skønne og bløde.
Dag 6/7: Giv honninghjerterne chokoladeovertræk – og pynt dem med konditorglasur.
Opskriften er selvfølgelig min mors.
Du får lige et par tips til glasuren også. For det er jo lidt af det sjove, hvis du vil pynte honninghjerterne.
Frem for alt: Lav en rigtig konditorglasur af æggehvider og flormelis. Hvis du laver glasur af vand, flyder den ud, og farverne står ikke særlig skarpt. En konditorglasur skal piskes længe, så den bliver stiv, og den skal have ganske meget flormelis. Til gengæld står den virkelig flot.
Og farverne. Her fik jeg i mange år sendt frugt farver fra USA, fordi de danske var noget tyndt pjask. Men de var fulde af E-numre, så i virkeligheden var det ikke noget, jeg kunne anbefale.
I dag ville jeg vælge pastafarver. Det er lidt dyrt, men du kan købe dem i sæt, de er drøje i brug, og de holder længe. Så det er en god investering.
Her får du 3 bud:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Hvor pokker forsvandt opskriften på brosten hen? Du har pillet alt det ud af opskriften der handler om brosten?
Undskyld, undskyld, Jannie 🙂 Brosten får deres egen side, men in short: Du bruger bare samme dej, laver kugler som 2-kroner, bager dem 13-15 minutter. Lad dem ligge køligt med et fugtigt viskestykke over i nogle dage. Dyp dem i en god tyk romglasur. Og haps! Mine yndlingsjulesmåkager, så bare rolig – de kommer igen!
Glædelig december!
Kh Bodil
Taaaaak. Også ynglings herhjemme og til børnene lave vi bare modellen med almindelig glasur eller med chokolade, då er vi frie for at de levner 3/4 honninghjerter fordi de er mætte?
Pyha, julen er reddet … Og ja, du har helt ret. Et helt honninghjerte kan være rigeligt! Og brosten må man jo spise mange af 😉 Kh Bodil
Skal de stadig opbevares på køl, når de er pyntet?
Hej Lotte, når de først er bløde og pyntede, skal de bare i en tæt dåse eller plasticpose, så de ikke bliver tørre ?
Håber de smager – god julemåned ❤️ Kh Bodil